OPATIJA Prvi Rumunj prosjačio, drugi nasrnuo automobilom na policajca

Lažno predstavljajući gluhonijemost, 25-godišnjak je skupljao milostinju

129
Foto: MUP

Policijski službenici Službe općeg kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske, u suradnji sa službenicima opatijske policije, proveli su kriminalističko istraživanje nad dvojicom rumunjskih državljana, starosti 25 i 26 godina, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prisila prema službenoj osobi, izvjestili su iz Policijske uprave primorsko-goranske.

Naime, spomenutog 25-godišnjaka su u ponedjeljak, 11. srpnja oko 16.30 sati u Opatiji, policijski službenici zaustavili i tražili osobne dokumente jer je na javnom mjestu, lažno predstavljajući gluhonijemost, skupljao milostinju.

Kako je odbio nalog policajca, pokušao je u vozilu u kojem ga je čekao 26-godišnjak pobjeći. 26-godišnji vozač je pak, krećući se s vozilom marke VW „Passat“, a s ciljem sprječavanja policijskog službenika u obavljanju službene radnje, pružajući aktivni otpor krenuo vozilom na njega.

Policijski službenik je tada s namjerom sprječavanja njihovog bijega, stao ispred vozila, ali 26-godišnjak nije htio stati pa je policajac bio prinuđen uporabiti sredstvo prisile kako bi ih zaustavio u pokušaju bijega. Obojica rumunjskih državljana su uhićeni te privedeni u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje.

Zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela prisila prema službenoj osobi, po završenom istraživanju 26-godišnji Rumunj je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku.

Navedeni 25-godišnjak je prekršajno sankcioniran u skladu sa Zakonom o državljanima EGP-a i članovima njihove obitelji.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime