Optužni prijedlog protiv napadača na snimatelja HRT-a u Jasenovcu

182

Nakon incidenta u Jasenovcu, kada je u utorak oko 11,30 sati za vrijeme prosvjeda antifašista zbog postavljanja spomen ploče s ustaškim pozdravom “Za dom spremni”, 54-godišnjak napao snimatelja HTV-a Igora Ahmetovića, policija je izvijestila da će protiv napadača podnijeti “optužni prijedlog”.

“Na Trgu kralja Petra Svačića u Jasenovcu 54-godišnji muškarac je narušavao javni red i mir na način da je vikao i vukao za ruku 37-godišnjeg snimatelja, koji je u ruci držao kameru i snimao. Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira protiv 54-godišnjaka će nadležnom prekršajnom sudu biti podnesen optužni prijedlog”, stoji u priopćenju Policijske uprave sisačko-moslavačke.

Predstavnici udruga antifašističkih boraca i antifašista u utorak su u Jasenovcu prosvjedovali ispred HOS-ove spomen ploče s uklesanom ustaškom krilaticom “Za dom spremni”, ističući da deklarativne izjave državnog vrha ne smatraju ozbiljnima, a još manje iskrenim antifašističkim uvjerenjem, a nakon prosvjeda jedan od mještana nasrnuo je na snimatelja HRT-a.

Zbog toga je intervenirala i policija koju su pozvali sudionici prosvjeda.

(Hina)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here