Ostala bez novca u internet prijevari!

Ukoliko građani zaprime neobične pozive ili poruke neka dobro razmisle i provjere sve okolnosti prije bilo kakvih uplata novca kako ne bi postali žrtve prijevare

751

U Policijskoj postaji Ozalj u srijedu, 24. ožujka, zaprimljena je prijava 59-godišnjakinje da joj se putem društvene mreže obratila ženska osoba koja je navela da boluje od neizlječive bolesti te da njoj želi donirati veći novčani iznos.

Potom je 59-godišnjakinja stupila u kontakt s drugom osobom koja se predstavljala kao odvjetnik spomenute ženske osobe te mu je na njegovo traženje, radi realizacije donacije, dostavila preslike svojih dokumenata i uplatila određeni novčani iznos. Kako je nakon toga od oštećene tražena i dodatna uplata, ona to nije učinila već je događaj prijavila policiji.

Policija provodi kriminalističko istraživanje u cilju pronalaska počinitelja, a u cilju prevencije upozoravamo građane da budu oprezni i ne odaju, niti dostavljaju nepoznatim osobama podatke o karticama, osobne dokumente ili svoje identifikacijske podatke.

Ukoliko zaprime neobične pozive ili poruke neka dobro razmisle i provjere sve okolnosti prije bilo kakvih uplata novca kako ne bi postali žrtve prijevare. Ujedno, ukoliko građani smatraju da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju događaj mogu prijaviti u najbližoj policijskoj postaji ili na broj 192.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime