Potpredsjednik SDP-a Ranko Ostojić objavio je na svome facebook profilu da će se kandidirati za predsjednika SDP-a, s obzirom da je aktualni šef te stranke Zoran Milanović najavio da se ne planira ponovno kandidirati na tu dužnost.

“Zoran Milanović je bio i ostao veliki političar, državnik i ostvario pobjede o kojima je nekada SDP samo sanjao. Danas je to opet pokazao. Vrijeme je za nove bitke. Očuvati SDP, složno i opet pokazati da naša stranka jeste i ostat će prava socijaldemokratska stranka , vrednota  ljevice”, napisao je Ostojić uz najavu svoje kandidature za predsjednika SDP. “Suočiti cemo se sa svojim greškama , izaći i boriti se”, poručio je Ostojić.

Milanović je u ponedjeljak objavio kako se više ne namjerava kandidirati za predsjednika stranke. “Nakon jučerašnjih izbora, ne planiram se više kandidirati za mjesto predsjednika SDP-a”, rekao je Milanović, pozvavši stranačka tijela da se što prije sastanu u pripremi unutarstranačkih izbora.

Prema statutu SDP-a unutarstranački izbori moraju se provesti najviše 150 dana nakon parlamentarnih. Milanović smatra da bi se ti izbori trebali održati što prije, kako bi stranka imala dovoljno vremena pripremiti se za lokalne izbore u svibnju iduće godine.

Milanović SDP vodi od 2007., no stranka pod njegovim vodstvom nije ostvarila izbornu pobjedu od parlamentarnih izbora 2011.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime