Otvara se prolaz za pješake na Plesu

590

Međunarodna Zračna luka Zagreb danas će otvoriti mali prolaz za pješake, koji povezuje Pleso i Međunarodnu zračnu luku, izvijestili su iz ureda velikogoričkog gradonačelnika Dražena Barišića.

Podsjetimo, Međunarodna zračna luka Zagreb prije nešto više od dva tjedna zatvorila je jedini prolaz prema naselju Pleso, što je izazvalo nezadovoljstvo među stanovnicima, zaposlenicima te vlasnicima smještajnih kapaciteta. Nezadovoljni građani zatim su se okupili u inicijativi “Pleso nije geto”.

Nakon razmatranja problema, Grad Velika Gorica i Međunarodna Zračna luka pronašle su riješenja s kojima su se složili predstavnici Gradske četvrti Pleso i Inicijative “Pleso nije geto”.

VEZANE VIJESTI
TRAGEDIJA U Velikoj Gorici tijekom intervencije smrtno stradao mladi vatrogasac

Grad Velika Gorica zatražit će u roku 15 dana sastanak s predstavnicima Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, kako bi se utvrdili svi prometni smjerovi kojima će se po izgradnji novog terminala moći ulaziti u Zračnu luku.

Gradonačelnik Dražen Barišić zahvalio je predstavnicima Inicijative, gradskoj četvrti i svim građanima Plesa te Međunarodnoj Zračnoj luci na susretljivosti u rješavanju problema:

“Građani Plesa i Velike Gorice ne mogu živjeti ‘iza’ Zračne luke, već uz nju i u suživotu. U tome se svi slažemo i zato ćemo nastaviti daljnje razgovore kako bismo otklonili sve moguće probleme i kako bismo zajedno došli do jedinog cilja, a to je zadovoljstvo svih subjekata uključenih u navedenu problematiku”, zaključio je velikogorički gradonačelnik.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here