Oko 15.000 posjetitelja pridružilo se svečanom otvorenju premium outleta u Hrvatskoj, Designer Outleta Croatia, u četvrtak 21. lipnja.

Riječ je o prvom takvom centru u ovom dijelu Europe koji trenutačno zapošljava 400 radnika.

U jedinstvenom okruženju i arhitekturi outleta inspiriranoj hrvatskim regijama, koja se u ovoj fazi proteže na 15.000 metara kvadratnih, uz stotinjak modnih brandova svoje je mjesto našla i mala tržnica proizvoda lokalnih poljoprivrednika koja je potaknula interes svih onih koji vode aktivan i zdrav život. Osim tržnicom, posjetitelji su mogli prošetati replikom kule Lotrščak i dubrovačkog gradskog tornja, te dalmatinskim kalama.

U Designer Outlet Croatia kojeg su pokrenuli investitori IKEA Centres i Mutschler Outlet Holding AG te jedan od vodećih europskih upravitelja outleta, ROS Retail Outlet Shopping, koji već surađuju na projektu Designer Outlet Algarve u Portugalu, uloženo je 33 milijuna eura.

“Designer Outlet Croatia jedinstveni je projekt i uistinu smo ponosni što smo danas otvorili više od 50 trgovina. Postigli smo stopu popunjenosti od 70 %, a do studenoga će narasti na 85 %, što jasno pokazuje potrebu za ovim projektom i njegovu kvalitetu. Uz planiranu drugu fazu gradnje centra te dodatnu maloprodaju, ulaganja će narasti na 88 milijuna eura. U sklopu outleta, od sada djeluje i mala tržnica, uglavnom s proizvodima poljoprivrednika iz okolice Rugvice što će, vjerujemo, dati dodatan poticaj razvoju lokalne zajednice”, istaknuo je Branko Mihajlov, direktor tvrtke Designer Outlet Croatia.

“Siguran sam da je to kvalitetna investicija od strane investitora, da je to nastavak ulaganja na prostoru Zagrebačke županije jer, siguran sam da smo kao županija prepoznati kao dobri suradnici u izdavanju dozvola, brzo smo reagirali i na neki način zajednički stvarali situaciju da danas imamo sve dozvole i sve ono što je potrebno da bi ovaj centar mogao biti otvoren. Ovaj objekt za Zagrebačku županiju ima višestruko značenje, posebno su važna nova radna mjesta, kojih je otvorenjem Centra otvoreno čak 400. Otvaranje ovog outlet centra je značajno i za turizam jer je Zagrebačke županija poznata po značajnim ulaganjima u razne vrste turizma. Naime, iako nemamo more, imamo zdravstveni, vjerski turizam i cikloturizam, a značajno će doprinijeti i ovaj outlet. Radujemo se nastavku novih investicija u ovoj poduzetničkoj zoni, u ovom trgovačkom centru, a mi ćemo, kao Županija, ostati dobar partner u svim budućim investicijama”, rekao je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić prilikom presijecanja vrpce. Načelnik Općine Rugvica Mato Čičak također je izrazio zadovoljstvo otvorenjem Centra rekavši pritom kako je riječ o izuzetno kvalitetnoj i značajnoj investiciji za lokalnu zajednicu.

Otvorenje premium outleta u Hrvatskoj svojim je koncertom začinila Severina, a među prvim kupcima bili su Iva Radić, Sandra Bagarić, Andrea Andrassy, Damir Kedžo, Mario Petreković i Zsa Zsa.

Designer Outleta Croatia nalazi se preko puta IKEA centra u Rugvici, a za posjetitelje je uz preko 75 trgovina i lokalne tržnice osigurano i 2.500 parkirnih mjesta.

Uz komercijalnu ponudu, Designer Outlet Croatia nudi mnoštvo korisničkih usluga kao što su informacije o centru, dječje aute, besplatan Wi-Fi, poklon bonove, punjače za mobitele, prostorije za bebe, mjenjačnicu, zone za opuštanje, terase i igralište koje se planira u budućnosti.

Druga faza planira se u nadolazećim godinama i povećat će centar na veličinu od 25.000 metara kvadratnih s oko 150 trgovina.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime