PALANJEK POKUPSKI: Sa 2,67 promila prijetio majci i pucao iz poluautomatske puške

Tijekom proteklog vikenda, na području Policijske uprave sisačko-moslavačke, zabilježeno je deset kaznenih djela, od kojih su četiri počinili nepoznati počinitelji.

680

Tijekom proteklog vikenda, na području Policijske uprave sisačko-moslavačke, zabilježeno je deset kaznenih djela, od kojih su četiri počinili nepoznati počinitelji. Na području Siska počinjena su tri kaznena djela – po dva na području Kutine i Petrinje i po jedno na području Novske, Gline i Gvozda. Počinjene su četiri krađe (od kojih su tri male vrijednosti), tri prijetnje, te po jedno oštećenje tuđe stvari, nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari i izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.

Zabilježena su dva narušavanja javnog reda i mira, počinjena na području Siska i Kutine, za koja su prijavljena tri počinitelja. U jednom slučaju prekršaj je počinjen fizičkim sukobom i na naročito drzak način, a u drugom slučaju vikom i galamom.

Na prometnicama se dogodilo 12 prometnih nesreća – šest na području Siska, tri na području Kutine, dvije na području Novske i jedna na području Petrinje. U tri nesreće s ozlijeđenima su dvije osobe zadobile teške tjelesne ozljede, a dvije su lakše ozlijeđene, dok je u devet nesreća nastala samo materijalna šteta.

U nedjelju, 17. veljače tijekom popodneva, na neobradivom zemljištu u Hrvatskoj Dubici izbio je požar suhe trave i niskog raslinja, u kojem nije nastala materijalna šteta. Istoga dana u večernjim satima u Hrvatskoj Kostajnici je, uslijed djelovanja toplinske energije peći na kruta goriva i nakupljene čađi, izbio požar u dimnjaku obiteljske kuće. Požar su pod nadzor stavili vatrogasci DVD-a Hrvatska Kostajnica, a materijalne štete nije bilo.

Prijetio i pucao iz poluautomatske puške

U subotu, 16. veljače oko 16 sati, u mjestu Palanjek Pokupski na području Lekenika, 36-godišnji muškarac je pod utjecajem alkohola od 2,67 promila prijetio svojoj majci i iz poluautomatske puške, koju je nezakonito posjedovao, te ispalio dva hica u nepoznatom smjeru. Uz primjenu sredstava prisile je uhićen i nad njim je provedeno kriminalističko istraživanje, te je uz kaznenu prijavu zbog prijetnje i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here