Pješačko-biciklistička staza u Mošćenici do jeseni

Radove na pješačko-biciklističkoj stazi u Mošćenici obišao gradonačelnik Grada Petrinje Darinko Dumbović

Na području Mošćenice započeli su radovi na budućoj pješačko-biciklističkoj stazi. Radove je obišao petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović.

“To je preko 150 milijuna kuna. Zadovoljan sam što možemo reći da ova dionica koja do samog Siska je tri milijuna i 900 tisuća kuna.”

Dumbović se zahvalio izvođačima radova koji se ostvaruju zahvaljujući sredstvima europskih fondova, te se osvrnuo na budućnost politike Europske unije:

“Moramo izboriti ono što nam je izuzetno važno da su nam, da imamo omjere koje su puno kvalitetniji. Da su nam omjeri minimalni svjesni života da je u gradu petrinji i na ovom području bio rat i da te ratne strahote i sve ono što je devastirano bi trebali artikulirati kroz europske fondove ali i kroz buduće pregovore što je izuzetno važno da dobijemo što minimalniji postotak jer ćemo inače kao lokalne samouprave koje nemamo dovoljno novaca niti za zaduženje ući u problem, zato ovo područje bi moramo imati poseban status.”

Petrinjski gradonačelnik je istaknuo i što bi pomoglo gradu Petrinji:
“Naš grad treba sliku i lice grada, da imamo nove fasade a sad nažalost moramo se osloniti sami na sebe i eventualno na sitne neke novce iz Ministarstva kulture što je na godišnjoj razini 50 ili 100 tisuća kuna. Mi trebamo milijune iz Europe koje trebamo ispregovarati.”

Trasa pješačke i biciklističke staze položajno je smještena južno u Ulici Ante Starčevića, odnosno jednostrano u odnosu na postojeću prometnicu Petrinja – Sisak, u ukupnoj dužini od gotovo dva kilometra. Dovršetak radova očekuje se u studenome ove godine.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here