Pečeni krumpir s preljevom

4867
Isprobajte starinski francuski recept za jelo od pečenog krumpira. Jednostavno fino!

Sastojci:

Priprema:

1. Operite mladi krumpir i narežite ga po pola/naravno to se odnosi na manje krumpire, ako imate veće prepolovite ih na četvrtine, pazite da budu otprilike iste veličine.

2. Krumpir posložite na papir u protvan, zatim ga pouljite sa dvije žlice maslinova ulja i posolite.

3. Pecite krumpir u zagrijanoj pećnici na 220C /20-30 min dok ne postane zlatne boje i hrskav.

4. Dok se krumpir peče napravite preljev od senfa, sitno nasjeckanog česnjaka, ostataka ulja, šećera i jabučnog octa tako da sve stavite u jednu zdjelu i izmješate dok ne postane emulzija, po želji dodatno pososlite i poaparite.

5. Pečeni krumpir stavite u zdjelu za serviranje i prelijte preljevom, te posipajte krupno nasjeckanim svježim peršinom.

U slast!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime