Petrinja domaćin jednom od najcjenjenijih off-road natjecanja u Europi

36 posada iz 16 zemalja u adrenalinskim vožnjama po obroncima Šamarice i Zrinske gore

203

Svečano otvorenje 19. izdanja međunarodne off-road utrke „Croatia Trophy 2019.“ ove je godine održano na Trgu hrvatskih branitelja u Petrinji. Igor Božiković, iz Auto kluba Croatia Trophy podsjetio je kako se već tradicionalno, gotovo u isto vrijeme svake godine održava Croatia Trophy, jedno od najcjenjenijih off-road natjecanja u Europi.

Prijašnjih godina domaćin im je bilo Topusko, ove je godine to prvi put Petrinja. Tijekom deset dana trajanja, ljubiteljima off-roada se u njihovim terencima na četiri kotača pruža nezaboravna doza adrenalinske vožnje kroz brdovite, šumske terene i uz obilje nezaobilaznog blata.

VEZANE VIJESTI
Održana 11. Latino večer na petrinjskom Gradskom kupalištu

„Već 19. godina smo u ovome, no prvi smo put, ljubaznošću gradonačelnika i Grada, ali i ljudi, entuzijasta i naših prijatelja ovdje u Petrinji. Nadamo se da ćemo ostati u Petrinji još koju godinu. Ove godine imamo 36 posada iz 16 zemalja. Smješteni smo u Centru za šljivu i kesten u Donjoj Bačugi, a svaki dan se vozi po jedna etapa utrke po Šamarici i Zrinskoj gori“, pojasnio je Božiković.

Zadovoljan što je Petrinja ove godine u mogućnosti ugostiti natjecatelje ove jedinstvene utrke je i petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović koji je uvjeren i kako će ova utrka koristiti gradu budući da uz natjecatelje, redovito stigne i veliki broj navijača i zaljubljenika u ovu utrku.

VEZANE VIJESTI
Obrtnici i Petrinjci zajedno za pomoć malenoj Mariji

„Ovo je jedna posebna atrakcija, ne samo sportska, već i turistička, a jednim velikim dijelom i gospodarska. Sretni smo što imamo i taj sadržaj koji možemo ponuditi kroz prirodu za sve koji se žele baviti ovakvim adrenalinskim sportom. To je jedan od skupljih sportova, financijski je moćan. Imamo ovdje natjecatelje s više kontinenata kojima se moramo pokazati kao dobri domaćini. Ovo što se događa je svjetsko, ali i petrinjsko, naše. To je cilj događanja i da u ovih deset dana pokažemo naše gostoprimstvo i domaćinstvo te da Petrinja ima kapaciteta da bude jedan dio i ove turističke ponude“ – zaključio je gradonačelnik.

VEZANE VIJESTI
Zaplešite na Svjetski dan plesa!

Na ovom iznimno zahtjevnom natjecanju svaki je dolazak do cilja pobjeda. Izvlačenja iz glibova vitlom, pucanja dijelova pogona i ovjesa, kasnonoćni povratci u kamp, normalna su stvar na Croatia Trophyju. Užitak sudjelovanja na ovom jedinstvenom natjecanju i druženje, ipak su jači od svih nedaća koje ih snađu, poručuju složno sudionici 19. Croatia Trophya.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here