PETRINJA Mali zrakoplovi iz srednje Europe demonstrirali vještinu pilota

U Brest Pokupski sletjelo 17 zrakoplova

159

Na letjelište u Brestu pokraj Petrinje sletjelo je 20-ak malih zrakoplova. Zrakoplovi čiji su piloti iz Mađarske, Češke i Austrije na proputovanju su kroz Hrvatsku.

Nesvakidašnjem događaju nazočio je i zamjenik župana Sisačko-moslavačke županije Mihael Jurić:

“Zahvaljujući privatnom angažmanu, entuzijastu, vlasniku restorana Mlinski kamen, koji je pilot i poznaje velik broj zaljubljenika u letenje, ovdje u Brest doletjela je najveća skupina zrakoplova koja je ove godine došla u Hrvatsku. Radi se o 17 letjelica. Drago mi je da su odabrali ovo područje, iako je naš fokus obnova potresom pogođenog područja.

S druge strane, drago mi je da postoje aktivnosti koje mogu vezati sport i turizam, da naši ljudi mogu vidjeti i neke druge stvari koje su relaksirajuće naravi. Također mi je drago da će u privatnom angažmanu biti organizirana prva hrvatska škola letenja za male zrakoplove. Škola iz Bjelovara će preseliti u Petrinju. Na taj način upotpunjujemo turističku i edukacijsku ponudu.

Sisačko-moslavačka županija pružit će podršku za sve aktivnosti koje mogu unaprijediti standard i kvalitetu života na ovom našem području.”

Trideset zaljubljenika u letenje na proputovanju kroz našu zemlju s 15 žirokoptera i dva ultralaka zrakoplova nakon Bresta Pokupskog u Petrinji su otišli na svečani ručak i turističku vožnju brodom.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime