PETRINJA Mimohod operativnih snaga civilne zaštite povodom razornog potresa

Gradonačelnica Komes je zapovjednicima Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite uručila zahvalnice za podršku i solidarnost u velikoj katastrofi koja je pogodila Petrinju

389

Povodom razornog potresa koji se dogodio 29. prosinca 2020. godine, u Petrinji je održan mimohod operativnih snaga sustava civilne zaštite.

Tom prilikom gradonačelnica Grada Petrinje Magdalena Komes zahvalila je svima na pruženoj pomoći i potpori:

“Stojim ovdje ponizno pred vama i zahvaljujem u svoje osobno ime i u ime svih Petrinjaca. Zapravo, čitavog ovog područja za one najteže dane kada ste odvojili svoje vrijeme i dali čitave sebe u spašavanje života i imovine ove naše dragocjene Petrinje. Ustrajte i dalje u onom što činite, činite to i dalje kako ste to do sada činili, velika srca. Ne ponovilo se nikad više! Hvala vam od srca na svemu!”

Ravnatelj Civilne zaštite Damir Trut iskazao je zahvalnost na ovoj inicijativi postrojavanja operativnih snaga te zahvalio svima koji su bili na ovom terenu i nesebično pružali pomoć stanovištu te im i danas pomažu svojim znanjem, sposobnošću i zalaganjem.

„Žurne i komunalne službe pokazale su veliki angažman u ovim izvanrednim događajima te požrtvovnost i profesionalizam i stavili se na raspolaganje svim građanima kada im je to bilo najpotrebnije. Kroz kontinuiran trud i rad pokazuju svojim građanima i svima onima koji se nađu u potrebitim situacijama, da na njih uvijek mogu računati. Ovo je spomen na sve poginule koji se nikad ne smiju zaboraviti.”

Predstavnici Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite, policije, vojske, vatrogasaca, HGSS-a, Hrvatskog crvenog križa, Hrvatskog centra za potresno inženjerstvo, Hitne medicinske službe, Hrvatske elektroprivrede i Hrvatskih voda su na Trgu hrvatskih branitelja zapalili svijeće i odali počast žrtvama potresa.

Zapovjednicima Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite Zagreba, Osijeka, Rijeke i Splita, gradonačelnica Komes uručila je zahvalnice za podršku i solidarnost u velikoj katastrofi koja je pogodila Petrinju.

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime