PETRINJA Svečani prijam za vatrogasce

Riječ je o pozivu koji ostane neprimjećen dok ne postane opasno

341

U prostoru Gradske uprave, Grad Petrinja organizirao je svečani prijam povodom Svetog Florijana, zaštitnika vatrogasaca, za pripadnike Vatrogasne zajednice Grada Petrinje.

U ime gradonačelnice Grada Petrinje, vatrogasce je pozdravio njezin zamjenik Ivan Prskalo:

“Dragi prijatelji, imam osobitu čast pozdraviti vas ovdje, predstavnike jednog poziva na vaš Dan! Prirodni instinct svakog živog bića je da se boji vatre. Ali vi ste u stanju taj iskonski, prirodni, normalni strah pretvoriti u nešto što je usmjereno dobrobiti ljudi. Riskirati svoj život da bi se spasio nečiji život, nečija kuća.”

Riječ je o pozivu koji ostane neprimjećen dok ne postane opasno, nastavio je Prskalo:

“Nažalost, vi ste u zadnje vrijeme bili i previše primjećeni, ali ste svoj posao odradili na najbolji, najprofesionalniji način. Pokazali ste se kao prva pomoć, ona prva ruka spasa koja je došla našim ljudim. Želim vam da i dalje ostanete tako čestiti, vrijedni i dobri. Nek’ vas Bog poživi da nitko od vas ne strada, jer gubitak jednog vatrogasca je neizmjerni gubitak za jedan narod, za našu Domovinu.”

Predsjednik DVD-a Mošćenica i zamjenik predsjednika Vatrogasne zajednice Grada Petrinje Boro Pavičić zahvalio je na prijamu i čestitkama:

“Vatrogasna zajednica broji 11 društava i jednu javnu vatrogasnu postrojbu. Ima nas 754, pokrivamo 55 naselja površine 381.000 četvornih kilometara. Stojimo na raspolaganju gradu, a ako se ukaže potreba i van grada. Hvala Vam još jednom na ovom prijamu!”

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime