U Velikom kabinetu sjedišta Sisačko-moslavačke županije u Sisku danas, 12. lipnja, potpisan je Ugovor o projektiranju Studentskog doma u Petrinji.

Ugovor su potpisali, u ime Sisačko-moslavačke županije, župan Ivo Žinić i direktor tvrtke Arhingtrade d.o.o. iz Zagreba Mate Žagar, a potpisivanju je nazočio i rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras.

“Ovaj projekt rezultat dugogodišnje suradnje Sveučilišta u Zagrebu i Sisačko-moslavačke županije”, poručuje župan Žinić te dodaje: “Na području naše županije, pogotovo u Petrinji na odsjeku Učiteljskog fakulteta, postoje velike potrebe za izgradnjom Studentskog doma. Ovog trenutka imamo upisanih više od 500 studenata koji pohađaju Fakultet da li kroz redovan studentski program ili izvanredni studijski program.”

VEZANE VIJESTI
Liječnik na meti Siščanina - prijetio mu, pa završio u policiji

Župan Žinić podsjetio je kako je u prosincu prošle godine s rektorom Borasom potpisao Sporazum o izgradnji studenstskog doma u Petrinji kapaciteta 70-ak ležajeva, kojim je definirano kako se Sisačko-moslavačka županija obvezuje izraditi kompletnu projektnu dokumentaciju, dok će Sveučilište u Zagrebu, odnosno Učiteljski fakultet biti prijavitelj ovog projekta na fondove Europske unije.

Za ishođenje potrebne dokumentacije bit će potrebno otprilike 135 dana: “Ugovor kojeg smo danas potpisali vrijedan je 221 tisuću kuna s PDV-om, a podrazumijeva izradu projektne dokumentacije na način da će biti izrađen idejni projekt u vremenu od 40 kalendarskih dana od potpisa ugovora, za glavni projekt bit će potrebno 75 kalendarskih dana i za izvedbeni projekt 20 kalendarskih dana. Sve su ovo dokumenti koji su potrebni za ishođenje akata o građenju“, poručuje Žinić.

VEZANE VIJESTI
Tri veća požara na području Sisačko-moslavačke županije

Da će navedena projektna dokumentacija biti završena na vrijeme obvezao se direktor tvrtke Arhingtrade d.o.o. Mate Žagar: “Vidimo da Županija posljednjih godina gazi velikim korakom da bi podigla standard studiranja i življenja svojih žitelja. Što se samog Studentskog doma tiče, obećajem da će dokumentacija biti završena na vrijeme, a čak ćemo neke dijelove tog projekta napraviti i prije roka da bi 1. listopada dobili građevinsku dozvolu kako bi se moglo ići u realizaciju tog projekta.”

VEZANE VIJESTI
50 tisuća kuna vrijedna nova oprema službama iz sustava zaštite i spašavanja

Projekt izgradnje studenstkog doma pozdravlja i rektor Boras, ističući pritom mogućnost novih studentskih programa: “Veliki broj studenata iz cijele Hrvatske gravitira prema fakultetima na području Sisačko-moslavačke županije, stoga će Dom, kada se izgradi, omogućiti studentima da ovdje žive i studiraju. Također, razmišlja se i razgovara o uvođenju novih studentskih programa u Sisku i Petrinji.”

Očekivana vrijednost ovog projekta je oko 25 milijuna kuna. Novac će se većim dijelom osigurati iz Europskih fondova, a osim što će imati smještajne kapacitete i studentsku menzu, uredit će se i okoliš te prostor oko studentskog doma.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here