Petrinjci uživali u koncertu Mošćeničana

Održan 6. Tradicionalni božićni koncert HKUD Mošćenica

256

U petrinjskom Hrvatskom domu održan je 6. Tradicionalni božićni koncert HKUD-a Mošćenica.

Ove godine, koncert je održan pod sloganom “Mošćeničani za našeg Matu”. Riječ je o dobrotvornoj akciji koje nisu rijetkost u radu Društva, pojasnila je predsjednica HKUD Mošćenica Seliha Ferenčak: “Pošto mi i inače radimo humanitarne akcije, ove godine smo odlučili za jednog našeg bolesnog branitelja prikupiti sredstva. Ne naplaćujemo nikada ulaznice, naši koncerti su besplatni. Tko što da, na vratima je jedna kutija za donacije i to će onda HKUD Mošćenica uručiti obitelji Damjanović. Moram naglasiti da nas iz KUD-a pleđše 65! Pleše KUD Radost Sela, došli su nam FA Ivan Goran Kovačić iz Siska i Udruga Đeram sa svojom fenomenalnom predstavom.”

VEZANE VIJESTI
Započelo asfaltiranje Kupske i Radićeve ulice u Mošćenici

Koncert je održan pod pokroviteljstvom Grada Petrinje i gradonačelnika Darinka Dumbovića: „Stvarno idemo s koncerta na koncert, kada ljudi imaju osjećaj Adventa u ovo predblagdansko vrijeme koje nagovještava novo svjetlo, novi život i neke nove vrijednosti u budućnosti koje bi trebale biti vodilja i u sljedećoj godini. Veseli nas da je Mošćenica u Petrinji sa svojom kulturom, tradicijom i baštinom pokazuje sve vrijednosti. I kad pogledam sve božićne koncerte ovo je stvarno predivno i sad točka na i. Veselimo se i sutrašnjoj posljednjoj nedjelji Adventa, čekamo Badnjak i Božić koje ćemo dočekati u miru i blagostanju sa svojim obiteljima i dati poruku da je naš grad jedna velika obitelj.Tako treba dočekati Božić i Novu godinu, da budemo optimisti i bolji ljudi”.

VEZANE VIJESTI
VELIKA GORICA Ususret Valentinovu koncert Zvonka Bogdana

Posebno zapažen nastup imala je članica Dječje sekcije HKUD-a Mošćenica Petra Vrđuka, a nakon i ovog uspješnog koncerta, podijeljene su zahvalnice.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here