Petrinjska Ambulanta za psihotraumu opravdala očekivanja

736

Nedavno su Petrinja i Hrvatska Kostajnica potpisale sporazume o poslovnoj suradnji koji stanovnicima Hrvatske Kostajnice omogućuju korištenje usluga petrinjske Ambulante za psihotraumu kao i korištenje usluga petrinjske Razvojne agencije „PET-RA“. Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća, vijećnika Marijana Glušića zanimalo je hoće li se takva suradnja proširiti i na neke druge gradove i općine te kako će se to u konačnici odraziti na financiranje ovih usluga iz proračuna, odnosno hoće li izdvajanja Petrinje biti smanjena.

Odgovarajući na pitanje vijećnika na Aktualnom satu, gradonačelnik Darinko Dumbović je istaknuo kako s Gradom Hrvatska Kostajnica surađuju u provođenju projekta pružanja psihosocijalne potpore hrvatskim braniteljima, članovima njihovih obitelji i stradalnicima Domovinskog rata, a kako bi se umanjile negativne posljedice Domovinskog rata pa će tako od sad Kostajničani moći koristiti usluge Ambulante za psihotraumu u Petrinji. Gradonačenik Dumbović je izrazio nadu kako ovi sporazumi neće biti jedini takve vrste jer interes postoji i u drugim gradovima i općinama. Tako je ambulanta, koja je otvorena u suradnji s Neuropsihijatrijskom bolnicom Dr. Ivan Barbot iz Popovače već sad opravdala svoja očekivanja…

TON 

Gradonačelnik Dumbović je dodao kako Hrvatska Kostajnica, zbog slabih fiskalnih kapaciteta i ograničenih proračunskih sredstava, nema vlastitu razvojnu agenciju, pa im je tako, sporazumom koji su potpisali s Petrinjom, omogućena pomoć Razvojne agencije u što kvalitetnijem apliciranju lokalnih razvojnih projekata na nacionalne i EU natječaje za bespovratna i kreditna sredstva što je pomoć koju će ponuditi i drugim jedinicama lokalne samouprave kojima je to potrebno, zaključio je petrinjski gradonačelnik.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime