Petrinjski HDZ-ovci su na konferenciji za novinare odgovorili na, kako su ih nazvali, prozivke gradonačelnika Darinka Dumbovića osvrnuvši se pritom i na nekoliko aktualnih gradskih tema poput projekta Aglomeracije, poskupljenja cijena vode te pitanja migranata.

“Gradonačelnik Dumbović se ponovno služi svojim iskušanim receptom, za sve dobre stvari koje se događaju u našem gradu, bez obzira na svoju uključenost ili ne uključenost u njih, uzima si sve zasluge, dok za sve ostalo okrivljuje isključivo HDZ. Za najveći projekt koji se trenutno provodi u Gradu Petrinji, projekt „Aglomeracije“ koji je vrijedan 344.922.279,52 „kriv“ je HDZ, koji je u najvećem dijelu projekt pripremio, a i samo izvođenje projekta je krenulo u vrijeme Vlade HDZ-a. Za provođenje, odnosno izvedbu projekta, odgovoran je gradonačelnik kao najodgovornija osoba naručitelja radova. Radovi otvoreni 2016. godine trebali su biti završeni u ovoj godini, ali i nakon produžetka, vidljivo je da neće biti gotovi ove godine, a po stručnom mišljenju, neće se završiti još za najmanje godinu i pol do dvije godine. Rokovi su produženi zbog potkapacitiranosti tima kojem je na čelu gradonačelnik, kao i zbog evidentne nestručne provedbe, kopanja po istom mjestu u nekoliko navrata, zamjena i vađenje cijevi koje su kao nove postavljane prije nekoliko mjeseci, neorganiziranosti na radilištima, neasfaltiranja i nesaniranja razrovanih prometnica po gradu te očekivanih tužbi građana za nanesenu štetu na automobilima”, kazao je predsjednik petrinjskog HDZ-a Mihael Jurić te ustvrdio kako za sve navedeno nikako ne može biti odgovoran HDZ, jer je direktor Privrede, koja je naručitelj spomenutih radova, postavljen od strane gradonačelnika koji bi, mišljenja je Jurić, također trebao imati pod kontrolom sve što se događa na gradilištima. Osvrnuo se i na Intervencijski plan Grada Petrinje.

VEZANE VIJESTI
Svečano obilježena 25. obljetnica VZG Petrinja

“HDZ je “kriv“ što je Petrinja došla u priliku iskoristiti mogućnost projekta „Intervencijski plan u gradu Petrinji“ u iznosu od 200 milijuna kuna koji se provodi pod ingerencijom Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Međutim, provedba projekta je u nadležnosti izvršne vlasti, odnosno gradonačelnika. Svi bombastično najavljivani projekti, posebice u predizborno vrijeme, kasne pa tako i „izgradnja dvorane“, a za što također nikako ne može biti odgovoran HDZ. Naime, ono što je u gradu napravljeno u zadnjih nekoliko godina, ni po čemu nije povisilo standard građana, ali se zato neprestano dodatno zadužujemo pod izlikom potrebe dovršavanja istih tih projekata. Vjerujemo i nadamo se kako će svi planirani projekti, u interesu svih naših građana, biti završeni u rokovima, a da se neće odugovlačiti i pogodovati bilo čijem pojedinačnom interesu”, istaknuo je Jurić.

VEZANE VIJESTI
VIDEO Dumbović: Strateški interes je da se rastereti gospodarstvo!

Magdalena Komes, potpredsjednica petrinjske Gradske organizacije HDZ-a i predsjednica Gradskog vijeća Grada Petrinje, podsjetila je kako je na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća donesena odluka koja će za posljedicu imati poskupljenje vode.

“Na zadnjoj sjednici je na dnevnom redu bio prijedlog odluke o poskupljenju naknade za razvoj. Prijedlog povećanja podnijela je Privrede uz potporu gradonačelnika. Svjesni potrebe za razvojem i novim investicijama, kao i starosti vodovodne mreže na području svih naselja Grada Petrinje, ali isto tako imajući u vidu i teške ekonomske prilike građana na našem području, na samoj smo sjednici iznašli kompromis na način da se cijena naknade umjesto predloženih 1,60 kn/m3, poveća za 0,80 kn/m3, dok će preostali dio potreban za investicije, odnosno gradnju komunalnih vodnih građevina, financirati Grad Petrinja kroz kapitalnu potporu”, rekla je Komes te apelirala na racionalizaciju troškova u gradskom trgovačkom društvu Privreda i pozvala nadležne na odgovorno, profesionalno i transparentno postupanje.

VEZANE VIJESTI
U ravnopravnoj utakmici presudilo iskustvo

Na kraju, Jurić je prokomentirao temu migranata te dezinformacije koje su se pojavile na društvenim mrežama, a zbog čega je petrinjski gradonačelnik najavio i podizanje kaznene prijave.

“Usprkos svijesti o pozitivnim i negativnim stranama društvenih mreža, a za razliku od nekih drugih stranaka, Hrvatska demokratska zajednica, kao demokratska stranka, ne može, niti želi kontrolirati nad objavama svojih članova niti bilo kojeg drugog korisnika društvenih mreža. Također, Hrvatska demokratska zajednica Grada Petrinje po pitanju dolazaka migranata na područje Grada Petrinje nema nikakvih službenih saznanja, osim informacija koje smo tijekom zadnje sjednice Gradskog vijeća čuli od gradonačelnika na postavljeno viječničko pitanje na aktualnom satu”, poručio je Jurić.

U petrinjskom HDZ-u su uvjereni kako će gradonačelnik znati pristupiti problemu, ukoliko se problem pojavi, a istaknuli su i kako su spremni na suradnju i pomoć, sve u cilju zaštite građana Petrinje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here