Petrinjski plesači vratili se s medaljama s velikog međunarodnog natjecanja

642

Proteklog vikenda u Brčkom, BiH, održano je veliko međunarnodno natjecanje WDSF BRČKO 2018., prvo takvo natjecanje u BiH, koje je okupilo natjecatelje iz 31 države.

Svoje umijeće pokazali su i petrinjski plesači, članovi Sportskog plesnog kluba Petrinia, te se s brojnim medaljama vratili kući.
Natjecanje je održano kroz dva dana. U subotu je održano natjecanje u organizaciji WDSF-a (World dance sport federation), a u nedjelju bodovni turnir.
Petrinjski plesači od najmlađih kategorija više nego uspješno odradili su natjecanja.

Tako su sportski plesni par (SPP) Matija Baljak – Klara Autischer u WDSF dijelu, u kategoriji juveniles II (osnovci) osvojili prvo mjesto i zlatnu medalju u standardnim plesovima. Natjecali su se i u starijoj kategoriji – junior 1 gdje su bili izvrsni šesti. Na bodovnom turniru osvojili su zlatne medalje u obje discipline; i u standardnim i u latinsko-američkim plesovima.

Nešto stariji SPP Noa Hanić – Mia Savić, u WDSF dijelu natjecanja u kategoriji junior I (mlađa mladež), zauzeli su odlično 4. mjesto u standardnim i 10. mjesto u latinsko-američkim plesovima, dok su odličan nastup imali i SPP Jan Hanić – Paula Mladić te bili 5. u standardnim i 7. u latinsko-američkim plesovima.
Nastup oba para okićen je medaljama u nedjelju u dijelu bodovnog turnira, gdje su SPP Jan Hanić – Paula Mladić bili zlatni u obje discipline, a SPP Noa Hanić – Mia Savić ponijeli su brončane medalje.

Višestruki prvaci RH, SPP Jakov Bjelac – Magdalena Vidas, u starosnoj kategoriji junior II (mladež) i ovom prigodom pokazali su kako pripadaju samom vrhu sportskog plesa ne samo u Hrvatskoj nego i izvan njenih granica, te su na ovom natjecanju u WDSF dijelu u obje discipline bili prvi i ponijeli zlatne medalje.
U sljedećoj starijoj kategoriji – youth (starija mladež) izvrsni su bili i SPP Lovro Peraković – Lea Stanić, te su na WDSF-u u standardnim plesovima osvojili drugo mjesto i srebrnu medalju, dok su u latinu bili 6.

Svoje izuzetno umijeće u obje discipline na bodovnom dijelu turnira pokazali su i seniori Plesnog kluba Petrinia, te su u kategoriji Seniori I SPP Tihomir Baljak – Silvana Baljak bili prvi i ponijeli zlatne medalje, dok su u istoj starosnoj kategoriji ali u WDSF dijelu natjecanja SPP Davor Jambriško – Renata Hartman bili odlični peti, a u kategoriji Seniori III, na bodovnom turniru, prvi u obje discipline.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime