Kako bi svoj rad približio svojim sadašnjim, ali i budućim korisnicima, Dječji vrtić „Petrinjčica“ je tradicionalno u svim svojim prostorima održao Dan otvorenih vrata.

Naime, svake godine, u sklopu upisa djece u novu pedagošku godinu, Dječji vrtić „Petrinjčica“ u svim svojim prostorima otvara vrata građanima, odnosno roditeljima, djedovima i bakama i svima onima koji su njihovi dosadašnji, ali i budući korisnici i u suradnji s udrugama, ustanovama i pojedincima priređuje različite edukativne aktivnosti, pojasnila je ravnateljica vrtića Nataša Vidović na Danu otvorenih vrata u objektu Slap.

 

„U sklopu tih aktivnosti svi koji žele i koji su potencijalni naši korisnici mogu taj dan doći i družiti se s nama. Po objektima se organiziraju različite aktivnosti i to uglavnom uvijek u suradnji s određenim ustanovama ili udrugama. Ovisno o tome gdje roditelji žele upisati svoje dijete, mogu doći i direktno sudjelovati u odgojno – obrazovnom procesu, ali i vidjeti kako i na koji način mi sudjelujemo u tim aktivnostima. Naravno da u jednom danu ne mogu vidjeti cjelokupno stanje i kako se odvija naš rad, ali mogu biti barem dio onog malog segmenta koji mi inače provodimo tijekom čitave godine“, rekla je Vidović koja se zahvalila svim sudionicima, a posebno gradonačelniku Petrinje Darinku Dumboviću koji redovito, za vrijeme Dana otvorenih vrata, posjeti Dječji vrtić „Petrinjčica“.

VEZANE VIJESTI
U Petrinji potpisani ugovori o javnim radovima

„Možemo biti zadovoljni jer smo prije svega otvorili vrata našeg vrtića kako bi pokušali iskomunicirati potrebe obitelji koje imaju djecu, a mjesto u vrtiću je zasigurno  jedna od tih potreba. Kao grad, možemo biti zadovoljni i gledajući sve ono što je učinjeno unazad 4- 5 godina, koliko smo napravili koliko smo povukli i koliko ćemo tek povući financijskih sredstava. Radi se o velikim ciframa. Možemo krenuti od vrtića u čiju smo energetsku obnovu uložili gotovo pet milijuna kuna, sada apliciramo novi vrtić u Češkom selu vrijedan oko 7 milijuna kuna. To je jedna mala društvena infrastruktura koja je dobro došla“, kazao je Dumbović.

VEZANE VIJESTI
PETRINJA Vodeći grad po povlačenju EU sredstava u SMŽ otvorio Europski tjedan

Podsjetio je kako je Petrinja dobila status grada prijatelja djece, a cilj je taj status održati i unaprijediti standard te djeci osigurati još više kvalitetnijih prostora za igru i učenje. Tome će svakako pridonijeti i vrtić u Češkom selu, ali i novo igralište u objektu Slap vrijedno 150 tisuća kuna. Budući da upisi traju do 18. svibnja, ravnateljica i gradonačelnik su apelirali na sve roditelje da se prijave na vrijeme kako bi svojoj djeci mogli osigurati mjesto u vrtiću.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here