Pijan jurio Siskom bez vozačke

671

Službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke imali su proteklih dana “pune ruke posla” s neodgovornim vozačima.

Više alkoholiziranih vozača smješteno je u posebne prostorije do otrježnjenja.

SISAK

U četvrtak, 4. srpnja u poslijepodnevnim satima u Rimskoj ulici u Sisku, zatečen je 44-godišnji muškarac koji je upravljao vozilom sisačkih registracija pod utjecajem alkohola od 1,6 promila, bez važeće vozačke dozvole i bez korištenja sigurnosnog pojasa. Kako je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja vozač je smješten u posebne prostorije nadležne policijske postaje, a protiv njega nadležnom Općinskom sudu biti će podnijet optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja.

U subotu, 6 srpnja oko 5 sati u Zagrebačkoj ulici U Sisku, policijski službenici zaustavili su osobno vozilo sisačkih registracija kojim je upravljao 29-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1,74 promila. Kako je i kod njega postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja vozač je smješten u posebne prostorije nadležne policijske postaje, a protiv vozača prekršajnom odjelu Općinskog suda u Sisku biti će podnijet optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja.

BROČICE

U petak, 5. srpnja oko 19 sati, na novljanskom području u mjestu Bročice, po policijskim službenicima zatečen je 34-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine koji je pod utjecajem alkohola od 1,73 promila upravljao osobnim vozilom slatinskih registracija. Kako je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja vozač je smješten u posebne prostorije nadležne policijske postaje, a protiv vozača nadležnom Općinskog suda biti će podnijet optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja.

KUTINA

U nedjelju, 7. srpnja oko 15 sati u ulici K.P.Krešimira IV u Kutini, u kontroli prometa zaustavljen je 59-godišnjim muškarac koji je pod utjecajem alkohola od 2,01 promila upravljao osobnim vozilom kutinskih registracija kojim je bila pridodana laka prikolica. Kako je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja vozač je smješten u posebne prostorije nadležne policijske postaje, a protiv vozača nadležnom Općinskog suda biti će podnijet optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja.

Vozili brzinom od 213,2 i 219,6 km/h na auto cesti A3

U subotu, 6. srpnja oko 11 sati na autocesti A3 Bregana-Zagreb-Lipovac, zaustavljen je osobni automobil Mercedes, njemačkih registracija, kojim je iz smjera Zagreba brzinom od 213,2 km/h upravljao 42-godišnji državljanin turske. Zbog prekršaja prekoračenja najveće dopuštene brzine izdan mu je obavezni prekršajni nalog i izrečena novčana kazna od 3000 kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije na području hrvatske u trajanju od mjesec dana.

Istoga dana oko 20 sati, na autocesti A3 Bregana-Zagreb-Lipovac, zaustavljeno je i osobno vozilo BMV, ruskih registracija, kojim je iz smjera Lipovca brzinom od 219,6 km/h upravljao 49-godišnji ruski državljanin. I njemu je zbog prekršaja prekoračenja najveće dopuštene brzine izdan obavezni prekršajni nalog i izrečena novčana kazna od 3000 kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije na području hrvatske u trajanju od mjesec dana.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here