Plenković o imovinskoj kartici Krstičevića: Ne djeluje dramatično

558

Premijer Andrej Plenković poručio je novinarima kako mu slučaj imovinske kartice ministra Damira Krstičevića ne djeluje dramatično da bi to predstavljalo problem za unutarstranačke izbore u HDZ-u, na kojima bi upravo Krstičević trebao  voditi Plenkovićev izborni stožer.

Portal Index.hr jučer je objavio da Krstičević u imovinskoj kartici nije prijavio punu kvadraturu i vrijednost vikendice blizu Šibenika,  no ministar je poslije toga objasnio da je porez platio na punu kvadraturu tog objekta i nije oštetio državu.

VEZANE VIJESTI
Dumbović o rezultatima EU izbora: HDZ i SDP su gubitnici u Petrinji

Naime, Krstičević u imovinskoj kartici nije prijavio potpunu kvadraturu i vrijednost vikendice u Žaboriću blizu Šibenika, i dok financijska procjena vrijednosti nekretnine iz 2004. iznosi oko 160.000 eura, ona iz 2016. godine iznosi tek 83.000 eura, objavio je portal Index u srijedu.

“Ne djeluje mi ovo tako dramatično. Mislim da je on to sve objasnio”, izjavio je Plenković na upite novinara o imovinskoj kartici ministra Krstičevića.

Plenković je jutros, prelazeći Markov trg do zgrade Sabora, odbacio i insinuacije o nalogu ministrima i dužnosnicima da korigiraju svoje imovinske kartice.

VEZANE VIJESTI
Sisačka oporba upozorava na "stihijske i naprasne odluke" gradonačelnice

Zbog zatajenja imovine u imovinskim karticama iz  Plenkovićeve je vlade dosad otišlo četvero ministara – Lovro Kuščević, Goran Marić, Tomislav Tolušić i Milan Kujundžić.

Hina

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here