Pola stoljeća Ronilačkog kluba Sisak

Najveći uspjesi niz godina ostvaruju se u gotovo svim disciplinama

121
Foto: Sisačko-moslavačka županija

U Sisku je u utorak, 7. studenoga održana proslava u povodu 50 godina osnivanja i aktivnog djelovanja Ronilačkog kluba Sisak.

Foto: Sisačko-moslavačka županija

Ronilački klub Sisak osnovan je 1972. godine, a tijekom dugogodišnjeg postojanja osposobio je i školovao više od 600 ronilaca raznih kategorija od ronilaca na dah do najviše, instruktorske kategorije. Klub je udružen u Zajednicu tehničke kulture Hrvatske, Zajednicu sportskih udruga i u matičnu ronilačku organizaciju Hrvatski ronilački savez. Preko članstva u Hrvatskom ronilačkom savezu klub je punopravni član Hrvatskog olimpijskog odbora i CMAS-a.

Foto: Sisačko-moslavačka županija

Od samih početaka Ronilačkog kluba Sisak glavninu aktivnosti usmjerava na aktivno provođenje natjecateljskih aktivnosti, provedbu trenažnih procesa i nastupa na svim nivoima natjecanja. Ekipe kluba natječu se u gotovo svim disciplinama: podvodna orijentacija, ronjenje na dah, plivanje perajama i brzinsko ronjenje, podvodni hokej, podvodne vještine i plivanje perajama na velike udaljenosti – maratoni. Najveći uspjesi niz godina ostvaruju se u gotovo svim disciplinama zahvaljujući postojanju zatvorenog bazena i optimalnih uvjeta za trening.

Foto: Sisačko-moslavačka županija

Proslavi su nazočili i zamjenik župana Sisačko-moslavačke županije Mihael Jurić i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, investicije, razvojne projekte i fondove EU Sisačko-moslavačke županije Darjan Vlahov.

 

Izvor: Sisačko-moslavačka županija

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime