Policija iz Mrežnice spasila migrante

213

Policija je iz Mrežnice spasila dvojicu migranata kojima je pružena medicinska pomoć, a oni su najavili da će od Hrvatske tražiti međunarodnu zaštitu, priopćila je karlovačka Policijska uprava.

Naime, policija je u utorak, 19. studenog, zaprimila dojavu da se u rijeci Mrežnici u mjestu Mrežnica na području općine Barilović nalazi jedna osoba koja ne može izići iz rijeke.

Policijski službenici žurno su se uputili na mjesto događaja kako bi pružili pomoć te su u blizini rijeke pronašli jednog stranog državljana koji je naveo da je tijekom dana s prijateljem prelazio rijeku i da mu je prijatelj zapeo na slapu u rijeci. Potom je u vodi uočen i drugi muškarac, a s obzirom da se radi o zahtjevnoj konfiguraciji terena, za potrebe pomoći i izvlačenja muškarca angažirani su pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja.

VEZANE VIJESTI
Hrvatska će udomiti djecu bez roditelja iz kampova u Grčkoj

Zajedničkim angažmanom policije i pripadnika Hrvatske gorske službe spašavanja muškarac je spašen iz rijeke Mrežnice te je prenesen do vozila hitne medicinske pomoći. Zbog iscrpljenosti i pothlađivanja, a zbog ukazivanja liječničke pomoći oba muškarca prevezana su u zdravstvenu ustanovu.

Također, obojica su izrazila namjeru za podnošenjem zahtjeva za međunarodnom zaštitom u Republici Hrvatskoj.

Foto: PU karlovačka

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here