Ekspertski tim iz BiH obišao lokaciju skladišnog kompleksa Čerkezovac

Glavna tema razgovora bili su planirani istraživački radovi na lokaciji Centra

468

Ekspertski tim iz BiH je 28. rujna obišao lokaciju bivšeg vojno-skladišnog kompleksa Čerkezovac u pratnji predstavnika Fonda za financiranje razgradnje NEK.

Glavna tema razgovora bili su planirani istraživački radovi na lokaciji Centra za zbrinjavanje radioaktivnog otpada (RAO) u osnivanju. Gosti iz susjedne Bosne i Hercegovine imali su priliku razgledati lokaciju na kojoj je planirana uspostava skladišta za nisko i srednje radioaktivni otpad nastao na području Republike Hrvatske, te nisko i srednje radioaktivni otpad iz Nuklearne elektrane Krško te saznati više o istraživačkim radovima, sigurnosnim aspektima i provedbi studije utjecaja na okoliš, a sve u svrhu sigurnog i propisnog skladištenja nisko i srednje radioaktivnog otpada uz najviši stupanj zaštite ljudi i okoliša.

Predstavnike Ekspertskog tima činili su Jelena Marinković, Velibor Čuković, Hazim Hrvatović, Natalija Samardžić, Neđo Đurić, Miroslav Drljača, Munir Jahić, Zoran Drače, Mirjana Miličević i Emir Dizdarević. Kroz kompleks, te skladišta na lokaciji ih je proveo direktor Fonda, Hrvoje Prpić te suradnici Zdenko Vrankić, Andrea Rapić, Goran Kukmanović, Sanja Miščević i Andrea Talian.

Uz postavljene mjerne uređaje na lokaciji, nedavno je provedeno i razminiranje dijelova lokacije u svrhu sigurnog provođenja istraživačkih radova na lokaciji.

Suradnja Fonda i Ekspertskog tima će se nastaviti prema dogovoru, a naknadno će biti usuglašeni teme i termini sastanaka.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime