Policija objavila što je pronašla na tribinama

Utakmica Slavena i Hajduka je prekinuta u 35. minuti zbog bacanja predmeta

526
Foto: MUP

U subotu, 12. studenoga od 17.30 do 19.45 sati, na gradskom stadionu u Koprivnici odigrana je nogometna utakmica između NK Slaven Belupo i HNK Hajduk, na kojoj je bilo nazočno oko 3.000 navijača, od kojih 1.000 gostujućih, priopćili su iz Policijske uprave koprivničko-križevačke.

Tijekom obavljanja sigurnosnog pregleda stadiona, prije početka utakmice, pronađen je 31 komad pirotehničkih sredstava („bengalke“) na tribinama.

Foto: MUP

Jedan gostujući navijač doveden je u prostorije policije, radi prekršaja iz članka 4. Zakona o sprečavanju nereda na športskim natjecanjima, zbog alkoholiziranosti. Izdana mu je mjera opreza zabrane prisustvovanja nogometnim utakmicama HNK Hajduk i hrvatske nogometne reprezentacije na osam dana te će biti podnesen optužni prijedlog nadležnom prekršajnom odjelu općinskog suda.

Nogometna utakmica je nakratko prekinuta u 35. minuti zbog bacanja predmeta s tribine gostujućih navijača u teren, od kojih je jedan dio pogodio pomoćnog suca. Također, gostujući navijači aktivirali su jedno pirotehničko sredstvo (baklju). Na navedene okolnosti će se provesti kriminalističko istraživanje.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime