Posjetom teško bolesnom Milošu Cvetanoviću u Petrinji obilježen Svjetski dan bolesnika

603

Grad Petrinja danas je obilježio Svjetski dan bolesnika, i to na najbolji mogući način, ispunjavajući temeljni cilj današnjeg dana, a taj je skrenuti pozornost na bolesnike i njihove probleme. Tako su u posjet teško bolesnom Milošu Cvetanoviću i njegovoj majci u Mošćenici rano jutros s punim košarama voća i s toplim riječima podrške stigli gradonačelnik Grada Petrinje Darinko Dumbović te dr. Ljiljana Božić, spec.neurologije i prim.dr. Marina Kovač, sanacijska upraviteljica Neuropsihijatrijske bolnice “Dr. Ivan Barbot, Popovača”.

Nakon virusne infekcije koju je dobio 2013. godine, Miloš Cvetanović živi s oštećenjima mozga. Od tada je u svom liječenju i velikoj želji za ozdravljenjem dosta napredovao pa je od početne potpune nepokretljivosti, danas 32-godišnji Miloš nešto pokretljiviji, ali i dalje u kolicima. O njemu najviše brine njegova majka Goranka. Ispričali su nam svoju priču.

 

Svrha obilježavanja Svjetskog dana bolesnika je podizanje svijesti šire javnosti o potrebama bolesnika te težnja za stvaranjem bolje zdravstvene i društvene zaštite koja će svakom oboljelom omogućiti dostupnu i kvalitetnu zdravstvenu skrb. U posjeti Milošu Cvetanoviću danas je bila i prim. dr. Marina Kovač, koordinatorica zdravstvenih projekata u Petrinji. 

Namjera Svjetskog dana bolesnika je prisjetiti se i zahvaliti svima onima koji skrbe o bolesnicima, a to su zdravstveni i nezdravstveni radnici te brojni drugi djelatnici i volonteri koji svojim plemenitim radom brinu o potrebama bolesnih. Njih se prisjetio gradonačelnik Darinko Dumbović. 

A nama preostaje vjerovati da nitko neće ostati sam u bolesti i da će obilježavanje ovakvog i sličnih dana uspjeti senzibilizirati društvo na potrebe i probleme bolesnika i onih koji brinu o njima – na svakodnevnoj bazi.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime