Svečano potpisivanje Sporazuma o međuregionalnoj suradnji Zagrebačke županije i slovenske regije Posavje svećano je upriličeno u Duhovno-obrazovnom centru Marijin dvor u Zaprešiću.

Cilj Sporazuma je potaknuti razvoj regionalne suradnje, ojačati prijateljstvo između Zagrebačke županije i regije Posavje, razmjena iskustava kao i realizacija zajedničkih projekata u području korištenja financijskih sredstava iz fondova i programa Europske unije, razvoja gospodarstva, poljoprivrede i ruralnih područja, zaštite okoliša, zdravstva, obrazovanja i kulture, prometa i komunalnog gospodarstva te sporta i turizma.

Sporazum je potpisao župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić sa županima općina: Krško, Brežice, Sevnica, Kostanjevica na Krki, Radeče i Bistrica ob Sotli. Kožić je iznimno zadovoljan sadašnjom, ali i još čvršćom, budućom suradnjom dviju županija te smatra kako će to značajno utjecati na kompletan razvoj kako slovenske, tako i hrvatske strane…

Zadovoljan međuregionalnom suradnjom je i Željko Turk, predsjednik Udruge gradova i gradonačelnik Grada Zaprešića…

 

VEZANE VIJESTI
ZAGREBAČKA ŽUPANIJA Ukupno 124 osobe pozitivne na koronavirus

U ime regije Posavje obratio se Ivan Molan, župan općine Brežice. Rekao je kako je sporazum dobra osnova za zajedničke projekte i europska sredstva. „Zajednički projekti rade se za dobrobit ljudi koji žive uz granicu. Želimo vam prenijeti naša iskustva i primjere  dobre prakse, a u vama vidimo dobre partnere za zajedničke projekte“ – zaključio je Molan.

Zagrebačka županija i slovenska Regija Posavje već dulji niz godina surađuju na prekograničnim europskim projektima kulture i gospodarstva, a ovom će se suradnjom dodatno povezati.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here