Povodom Školskog mednog dana podijeljen med školarcima

467

U povodu blagdana sv. Ambrozija, zaštitnika pčela i pčelara Ministarstvo poljoprivrede i Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju je u suradnji s lokalnim proizvođačima meda proveo projekt Školski medni dan.

Podjelom staklenki meda učenicima prvog razreda osnovnih škola, ovim se projektom želi promovirati med iz hrvatskih pčelinjaka i podignuti svijest najmlađih o potrebi konzumacije zdravih, domaćih proizvoda. U projekt je uključena i Zagrebačka županija pa je danas više od 1500 učenika, u školama kojima je Županija osnivač, dobilo prigodne pakete sa slikovnicom i unificiranom staklenkom meda. Prvašićima OŠ „Ljube Babića“ u Jastrebarskom staklenke meda je podijelila zamjenica župana Nadica Žužak.

VEZANE VIJESTI
ZAGREBAČKA ŽUPANIJA Ukupno 124 osobe pozitivne na koronavirus

„Ovaj projekt ima edukativni karakter, ali i doprinosi razvoju poljoprivrede i općenito gospodarstva. Njime se promovira zdrava prehrana od najranije dobi, ali jednako tako i lokalni proizvođači. U projekt je uključeno 17 pčelara iz naše županije, pa se njihov med danas dijeli učenicima“, rekla je zamjenica Žužak.

Foto: Zagrebačka županija

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here