POVRATAK DJECE S LJETOVANJA U SKRADINU

U ponedjeljak, 6. kolovoza 2018. godine, 45 djece slabijeg imovinskog stanja s područja grada Petrinje i okolnih naselja, u pratnji pet voditeljica otputovalo je na besplatno ljetovanje u hostel „Loda“ u Skradinu. Naime, Gradovi Petrinja i Zagreb već su uspostavili uspješno partnerstvo koje je potvrđeno potpisivanjem Povelje o prijateljstvu, a suradnju su nastavili i ove godine hvalevrijednom akcijom kojom su ova dva Grada zajednički omogućili besplatno ljetovanje za 45 Petrinjaca.

Djecu je danas na povratku s ljetovanja dočekao Darinko Dumbović, gradončelnik Grada Petrinje: „Ja se zahvaljujem prije svega svima onima koji su ovo organizirali, Gradu Zagrebu, gradonačelniku Milanu Bandiću, ovoj cijeloj ekipi koja je to odradila. Mislim da smo napravili dobro djelo. Treba živjeti za sljedeće susrete, za sadržaje koji će oplemeniti život nekih skupina u našem gradu, da vide more. Djeca su radosna. Tu radost je najvažnije vidjeti na licima“, istaknuo je gradonačelnik te je na kraju kazao da je važno da su se sretno vratili i da ih je tijekom ljetovanja poslužilo dobro vrijeme.

Također je istaknuo kako se nada da će ovo ljetovanje djeci ostati u trajnom sjećanju. Seliha Ferenčak, jedna od voditeljica, istaknula je kako su na ovom ljetovanju stečena brojna nova prijateljstva, te podsjetila kako je izgledao jedan njihov dan tijekom ljetovanja:

„Od dizanja u 6:30 ili 7:00 sati, imali su potom tjelovježbu, potom doručak, poslije doručka Školu plivanja, dva puta po 45 minuta. Ručak je bio oko 13 sati, a potom dječje radionice do 15 sati. Poslije 15 sati su imali malo odmora, a od 16 sati odlazak na plažu, ponovno Škola plivanja. Poslije toga su imali večeru, a nakon večere obaveze sportske igre i brojna natjecanja“, istaknula je Ferenčak.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here