FOTO / VIDEO Požar gase 384 vatrogasca, uzletjeli i kanaderi

520

Ukupno 21 vatrogasna postaja s 384 gasitelja i 102 vozila gasi požare u Srinjinama, Žrnovnici, Podstrani, Strožancu i u Splitu.

Iako stanje nije alarmantno kao jučer i vjetar više ne puše toliko, još uvijek gori na spomenutim mjestima, a uzletjela su i tri kanadera.

Najveći novi požar buknuo je oko 42 minute nakon ponoći u Tugarama, a radi jakog vjetra proširio se na Srinjine, Podstranu, Jesenice i Strožanac. Tijekom noći je preko tri gradske četvrti – Karepovca, Kile i Mejaša napao i Split.

Javnoj vatrogasnoj postrojbi grada Splita pristiže pomoć iz cijele Hrvatske, uključili su se navijači, vatrogasci, a dobrovoljno su u obranu Dalmacije stali brojni građani iz više županija.

VEZANE VIJESTI
Uhićeni vlasnici doma u Andraševcu

Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije uputila je jučer 21 vatrogasca na izvanrednu dislokaciju u mjesto Divulje u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Vatrogasci iz Vatrogasnih zajednica gradova Svete Nedjelje, Velike Gorice i Dugog Sela aktivno gase požare na terenu i po potrebi će biti premješteni na druge lokacije.

Osim pomoći u ljudstvu, Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije poslala je i 5 vozila od čega su 2 prijeko potrebne autocisterne.

U pripravnosti su i u Vatrogasnoj zajednici Sisačko-moslavačke županije…

Rekao nam je Mijo Brlečić predsjednik Vatrogasne zajednice Sisačko-moslavačke zajednice.

VEZANE VIJESTI
JASENOVAC U požaru štale, nadstrešnice i gospodarskih zgrada nastala šteta od 125 tisuća kuna

Na požarištima su izgorjele brojne kuće, gospodarski objekti i automobili, no posljedice požara tek će se zbrajati. Dio stanovništva noćas je samovoljno napustilo svoje domove u ugroženim područjima, a smještaj su im pružili brojni Splićani koji ih primaju u svoje domove.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here