PP VELIKA GORICA Rezultati vikend akcije pojačanog nadzora prometa

U pojačanom nadzoru vozila i vozača u dane vikenda utvrdili 50 ciljanih prekršaja

27
Foto: Ilustracija

Policijska postaja Velika Gorica izvijestila je o rezultatima akcije provedene proteklog vikenda.

Kako bi kod vozača potaknuli pozitivno ponašanje u prometu, a u cilju smanjenja broja prometnih nesreća vozača s najtežim posljedicama gdje je najčešći uzrok alkohol i nepropisna brzina kretanja vozila, te temeljem plana Policijske uprave zagrebačke, policijski službenici Policijske postaje Velika Gorica su od 29. svibnja do 1. lipnja u vremenu od 22 do 6 sati, na području ove policijske postaje proveli akciju „Pojačan nadzor vozila i vozača u dane vikenda“. Tom su prilikom utvrdili 50 ciljanih prekršaja: 47 prekršaja nepropisne brzine, tri prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola te 27 ostalih prekršaja. Ukupno je utvrđeno  77 prometnih prekršaja.

VEZANE VIJESTI
110 dana zatvora za alkoholiziranog vozača bez položenog vozačkog

U petak, 29. svibnja u 20.50 sati, muškarac starosti 41 godina upravljao je osobnim automobilom, a kretao se kolnikom Zagrebačke ulice u Velikoj Gorici u smjeru sjeveroistoka. Dolaskom do kbr. 142 zaustavljen je i alkotestiran te mu je utvrđeno da upravlja vozilom pod utjecajem alkohola od 0,70 g/kg alkohola, umanjeno za dopuštenu pogrešku od 0,1g/kg. Na mjestu događaja mu je privremeno oduzeta vozačka dozvola, isključen je iz prometa i izdan mu je obavezni prekršajni nalog.

U vrijeme provođenja akcije nije se dogodila niti jedna prometna nesreća, dok se tijekom ostatka vikenda  dogodila jedna prometna nesreća s ozlijeđenom osobom u kojoj je ta osoba zadobila lake tjelesne ozljede, a u dvije prometne nesreće nastala je samo materijalna šteta. Niti jedna osoba nije zadržana i smještene u jedinicu za zadržavanje ove Policijske postaje otriježnjenja, stoji u izvješću.

VEZANE VIJESTI
Velikogorički vikend rekorder vozio s 2,26 promila pa odveden na triježnjenje

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here