Predsjednik i direktorica Županijske komore Sisak posjestili Optiplast

320

U ponedjeljak 14.05.2018. , u posjet Optiplastu d.o.o. došao je predsjednik Županijske komore Sisak- HGK gosp. Boris Mesarić i direktorica Županijske komore Sisak- HGK gđa. Brankica Grd. Uvažene goste je primio vlasnik i direktor Optiplasta gosp. Danijel Drčić.

Gosp. Danijel Drčić se zahvalio na iskazanom interesu za rast i razvoj Optiplasta istaknuvši kako Optiplast prati trendove, kako na domaćem, tako i na tržištima EU, te u skladu s time ulaže u nove tehnologije. U posljednje tri godine Optiplast je u investicijskom ciklusu s ciljem povećanja preradbenog kapaciteta, veće kvalitete gotovog proizvoda te optimizacije i ubrzanja proizvodnih procesa. U te tri godine uloženo je oko 23 milijuna kuna u razvoj, 13 milijuna kuna su vlastita sredstva, a 10 milijuna kuna su bespovratna sredstva iz fondova EU. Uz sufinanciranje iz Europskog fonda za regionalni razvoj, 2013. godine uvedena je nova liniju za reciklažu polietilena kapaciteta oko 1700 tona godišnje. Izgrađene su dvije nove hale , nabavljeni novi strojevi , budući da se želi dosegnuti preradbeni kapacitet od 5000 tona godišnje, istaknuo je gosp.Drčić.

Dio kapaciteta odnosit će se na proizvodnju biorazgradivih vrećica. Biorazgradive vrećice činit će ubuduće oko 20 posto ukupne proizvodnje Optiplasta. Italija, Francuska i Belgija jedine su u EU donijele odluku o uvođenju biorazgradivih treger vrećica u rolama za voće i povrće i na blagajnama trgovačkih centara. U te će ih zemlje Optiplast izvoziti.
Činjenica da je Optiplast regionalni lider u proizvodnji vreća za smeće, vrećica za kupovinu i vrećica za zamrzavanje, ovom novom linijom izdiže Optiplast u sam vrh u svojoj branši.
Najvažnije treba istaknuti da je Optiplast u zadnjih par mjeseci zaposlio cca 30 novih djelatnika za rad na novim proizvodnim linijama. Kontinuirano se ulaže u educiranje i zadovoljstvo zaposlenih uz odgovoran pristup radnim zadacima.
Srdačan posjet uvaženih gosta iz Županijske komore Sisak završio je obilaskom tvornice i prezentacijom Optiplasta.

A. Ivković

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here