Prelijepa pijanistica Lola Astanova stiže u Hrvatsku, očekuje nas spektakularan spoj seksipila i kulture

3391

Uspješna i atraktivna uzbekistanska pijanistica Lola Astanova u studenom stiže u Hrvatsku održati svoj prvi zagrebački koncert u koncertnoj dvorani ‘Vatroslav Lisinski’.

Pijanistica u pozivu navodi da će izvesti nekoliko djela koja publika voli i poznaje, te da će biti zabavno i dinamično. Za svoj prvi zagrebački koncert pripremila je i jedno veliko iznenađenje, naime – odsvirat će nešto što nikad do sada nije svirala ni na jednom koncertu diljem svijeta.

Uzbekistanska pijanistica poznata je po interpretacijama Chopina, Liszta i Rahmanjinova te neuobičajenom izvođačkom stilu, a do sada je već imala priliku boraviti u Hrvatskoj.

Recimo da je početkom ljeta nastupila na svečanom zatvaranju WTA Croatia Bol Opena na Zlatnom ratu a toliko joj se svidio da je tamo snimila i videospot za pjesmu ‘Inspirit’.

Surađivala je s brojnim glazbenicima i orkestrima, a nama je poznata po suradnji s našim glazbenikom Stjepanom Hauserom, kojeg je upoznala na jednoj od svojih brojnih svjetskih turneja.

Nakon što su snimili spot ‘Love story’ počelo se šuškati kako violončelista Hausera i pijanisticu Lolu Astanovu povezuje nešto više od glazbe. No, Lola odbacuje takve tvrdnje i obećava da će i ovog puta barem jednom pojesti ćevapčiće dok je u Zagrebu.

Lola Astanova privlači pozornost i svojim dinamičnim performansima na koje stiže odjevena u seksi kratke haljinice i cipele s vrtoglavo visokim potpeticama čime razbija predodžbe o tome kako bi ‘trebale’ izgledati glazbenice koje se bave klasičnom glazbom. Svojom odjećom i obućom Lola spaja seksipil i kulturu i na taj način popularizira klasičnu glazbu.

Koncert će se održati 5. studenoga.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime