Prezentacija Programa pripreme i provedbe projekata koji će se financirati iz fondova EU

245

Zagrebačka županija, njezin Upravni odjel za fondove EU, regionalnu i međunarodnu suradnju, predstavila je danas Program pripreme i provedbe projekata koji će se financirati iz fondova i programa EU u 2018. godini.

Prezentacija programa, odnosno javnih poziva koji će uskoro biti raspisani, organizirana je za predstavnike gradova i općina te ustanova i trgovačkih društava kojima je Županija osnivač ili većinski vlasnik. U 2018., s 3,1 milijun kuna, sufinancirat će se programi kroz pet mjera – „Tehnička pomoć za prijavu projekata na EU natječaje“, „Izrada projektne dokumentacije za projekte koji će se financirati iz fondova i programa EU“, „Izrada strategija i provedba projekata razvoja pametnih gradova“, „Provedba projekata financiranih iz fondova i programa EU“ i „Razvoj e-mobilnosti“.

VEZANE VIJESTI
Njegovateljice i gerontodomaćice obilaze potrebite na području Gline

„Nastavljamo s mjerama koje smo provodili i proteklih godina. Od osnutka Odjela do danas isfinancirali smo 286 projekata ukupne vrijednosti veće od 11 milijuna kuna. Samo lani 101 projekt u iznosu od 4,3 milijuna kuna. Činjenica je da bilježimo povećani interes jedinica lokalne samouprave i pravnih osoba koje imaju pravo na sufinanciranje vlastitih projekata“, rekao je Velimir Kokot, pročelnik za fondove EU, regionalnu i međunarodnu suradnju. Dodao je da će se od Županijske skupštine, kroz rebalans proračuna, zatražiti povećanje sredstava jer sada planirana, prema informacijama s terena, neće biti dostatna za sve projekte.

VEZANE VIJESTI
Njegovateljice i gerontodomaćice obilaze potrebite na području Gline

Prisutne je uvodno, u ime Županije, pozdravila zamjenica župana Nadica Žužak.

„Zagrebačka županija u ovom trenutku u pripremi ima projekte ukupne vrijednosti gotovo 50 milijuna kuna. Kada se tome dodaju i projekti jedinica lokalne samouprave sigurna sam da se radi o trostruko većem iznosu. Prezentacijom naših mjera potencijalnim korisnicima želimo olakšati prijavu njihovih programa na strukturne fondove. Vjerujem da će ove mjere biti od iznimne koristi gradovima i općinama, jer njihovi proračunu i nisu baš izdašni, pa im svaka pomoć dobro dođe, a svima zajedno nam je cilj povući što više sredstava iz EU fondova“, rekla je zamjenica Žužak.

VEZANE VIJESTI
Njegovateljice i gerontodomaćice obilaze potrebite na području Gline

Foto: Zagrebačka županija

Loading...
Mateja Feljan
Studentica Mateja Feljan rođena je 28. rujna 1991. godine i znatiželjna od djetinjstva s pisanjem prvih priča počela je još u osnovnoj školi. Pohađala je novinarsku grupu u kojoj se zaljubila u novinarstvo i na to gleda kao na preteču ‘pravom’ novinarskom poslu koji sada radi..

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here