Prigodna čestitka ministra Tome Medveda

341
Foto: Ministarstvo hrvatskih branitelja

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved uputio je prigodnu čestitku u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 26. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja sljedećeg sadržaja:

Poštovane obitelji poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja, poštovani hrvatski branitelji i svi građani naše domovine, čestitam vam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 26. obljetnicu vojno-redarstvene operacije Oluja.

U našoj bogatoj i slavnoj prošlosti Domovinski rat trajno je zabilježen kao temelj naše državnosti, a vojno-redarstvena operacija Oluja kruna je svih naših pobjeda.

Našoj generaciji pripala je povijesna uloga ostvariti težnju hrvatskog naroda o samostalnoj državi, što smo pod vodstvom prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana i uspjeli.
Na ovaj dan zahvaljujemo svim hrvatskim braniteljima na nesebičnom doprinosu u obrani jedine nam domovine.
S posebnom zahvalnošću prisjećamo se svih poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja – njima dugujemo vječnu zahvalnost.
Zahvaljujemo i obiteljima naših poginulih i nestalih vitezova – vaša snaga motivira nas da i nadalje štitimo i promičemo vrijednosti za koje smo se borili i za koje su vaši najmiliji dali svoje živote.

Kao i u Domovinskom ratu, i ovim smo teškim i zahtjevnim vremenima pokazali smo veliko hrvatsko srce i ljubav prema domovini, međusobnu solidarnost i snagu zajedništva.
Hrvatski branitelji najbolji su primjer kako se snagom vjere i zajedništva naizgled nemoguće može ostvariti, i kao takvi zauvijek će biti uzor mladim generacijama.

Kao što se hrvatska mladost u Domovinskom ratu borila za slobodnu i samostalnu državu, tako se i danas mladi trebaju boriti za uspješnu i prosperitetnu Hrvatsku.

Dragi prijatelji, ponosno i dostojanstveno slavimo našu pobjedu i slobodu, u spomen na sve naše žrtve i u čast svima koji su obranili i oslobodili našu domovinu.
Hvala i slava svim našim vitezovima, a svima vama neka je sretan Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja!

Tomo Medved
potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime