VIDEO – Prigodno druženje čelnika Sisačko-moslavačke županije s novinarima

302

U Korablji Tišinić, u petrinjskom naselju Taborište, u utorak, 15. prosinca upriličeno je druženje župana i njegovih suradnika s predstavnicima medijskih kuća koje izvještavaju s područja Sisačko-moslavačke županije. Župan Ivo Žinić, predsjednica Županijske skupštine Ivanka Roksandić te zamjenici župana Anita Sinjeri-Ibrišević i Marin Piletić bili su domaćini novinarima, snimateljima i foto reporterima. Ovom neformalnom dijelu druženja prethodila je konferencija za novinare, na kojoj je župan zaokružio jednogodišnje razdoblje obnašanja vlasti. “Upravljanje Sisačko-moslavačkom županijom preuzeli smo prije nešto malo više od godinu dana i odmah je bilo jasno da preuzimamo županiju prezaduženu, bez jasne orijentacije razvoja i bez pravih razvojnih projekata. Dubinskom analizom utvrdili smo kako nam je prethodna vlast ostavila duboki minus od 14 milijuna kuna te da se financijske i strukturne reforme moraju krenuti odmah realizirati”, rekao je župan Žinić i nastavio:

VEZANE VIJESTI
Školski sat kod župana

TON 

“Objedinjavanjem javne nabave postigli smo velike uštede te započeli proces uvođenja Županijske riznice gdje očekujemo značajne uštede zbog povećane kontrole poslovanja proračunskih korisnika. Zbog učinkovitijeg rada Županijske uprave napravili smo novu reorganizaciju sa smanjenim brojem upravnih odjela te boljom preraspodjelom poslova čime će se postići dodatne financijske uštede”, dodao je Žinić. Osvrnuo se i na naslijeđena prevelika kreditna zaduženja Županije.

TON

Na upit novinara, kako to da je županijski Proračun za sljedeću godinu veći za 150 milijuna kuna od ovogodišnjeg i iznosi čak 413 milijuna kuna, župan je odgovorio sljedeće:

VEZANE VIJESTI
90 godina lekeničkog nogometa obilježeno prijateljskom utakmicom

TON

Sisačko-moslavačka županija okrenula se i novim oblicima financiranja, prije svega sredstvima iz strukturnih fondova Europske unije, a župan Ivo Žinić pohvalio je stručni tim koji ostvaruje sjajne rezultate kroz Razvojnu agenciju SI-MO-RA. Istaknuo je projekte poput “Kupujmo lokalno”, u sklopu kojeg će se raditi i na gastronomskoj ponudi bisera lječilišnog turizma “Lječilišta Topusko”. Župan kao ogroman turistički potencijal vidi i Lonjsko polje te Moslavačku vinsku cestu, a nada se i uspješnoj provedi još jednog projekta kojeg izrađuje SI-MO-RA pod nazivom “Banovina-Junačko srce Hrvatske”.

TON 

VEZANE VIJESTI
Započinje energetska obnova zgrada Neuropsihijatrijske bolnice u Popovači

Župan Ivo Žinić govorio je i o prometnoj infrastrukturi, površinom velike, ali loše povezane Sisačko-moslavačke županije.

TON 

Na ovom druženju župana i njegovih suradnika s novinarima koji su u ovoj godini izvještavali s područja Sisačko-moslavačke županije, bilo je još riječi i o riječnom prometu kroz Županiju, o problemu minski sumnjivih površina na njenom području, o stanju u sisačkoj Rafineriji i kutinskoj Petrokemiji. Župan Žinić za kraj je zaključio kako će Sisačko-moslavačka županija i dalje raditi na ostvarenju svog novog koncepta razvoja, a da njenu budućnost vidi u osnaživanju i modernizaciji poljoprivrede, razvoju turističkih destinacija te poticanju i jačanju obrta i poduzetništva, kao i u mladim i obrazovanim ljudima za koje se nada da će ostati na njenom području.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here