PRIJEVARA U ZAGREBU Uhitili najmodavku iz noćne more

1567

Policijski službenici policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjakinjom zbog sumnje u počinjenje četiri kaznenih djela prijevare u suradnji s još jednom osobom.

Naime, sumnja se da je osumnjičena zajedno s još jednom osobom počinila ukupno četiri prijevare na način da su na mobilnoj aplikaciji oglasili da iznajmljuju stan na području Trešnjevke uz fotografije stana te su 11. veljače 2019. godine dogovorili pokazivanje stana s tri osobe (32-godišnjakom, 24-godišnjakinjom i 28-godišnjakom) u različita vremena obavljajući sa svima komunikaciju putem mobitela predstavljajući se lažno kao vlasnici stana. Nakon pokazivanja dogovorili bi cijenu mjesečnog najma i predujma, a par dana kasnije preuzimanje ključeva stana te plaćanje, kojom prilikom su oštećeni davali dogovoreni iznos osumnjičenoj na ruke te odlazili s lažnim ključevima dovedeni u zabludu na taj način da imaju prave ključeve te da su riješili stambeno pitanje. Također su 12. rujna 2019. godine na internetskoj stranici predali oglas za posudbu novca te su se 31-godišnjakinji predstavili kao agenti banke i ponudili pomoć u realizaciji kredita za dogovorenu novčanu naknadu koji i predstavlja cijenu upravo navodnog angažmana da joj osiguraju da će bit realiziran kredit.

Također se sumnja da je druga muška osoba, sama, na isti način počinila dva kaznena djela „Prijevara“ također tijekom 11. veljače 2019. godine. Sumnja se da je dogovorio dva razgledavanja stana s 26-godišnjakinjom i 39-godišnjakom te cijenu mjesečnog najma i predujma, također ih dovodeći u zabludu da bi par dana kasnije primio dogovorene iznose na ruke, a oštećenima dao lažne ključeve stana.
 
Materijalna šteta počinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 20.000 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičena je predana pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu, dok se kriminalističko istraživanje nastavlja.

Foto: Ilustracija

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime