Pritvoren 19-godišnjak zbog pljačke benzinske i krađe automobila

Policija otkrila mladića koji je otuđio dva osobna automobila i počinio razbojništvo na benzinskoj

366
Pixabay - Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave krapinsko-zagorske proveli su kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Razbojništvo“ i dva kaznena djela „Krađa.

Sumnja se da je 30. siječnja 2021. godine oko 1.30 sati, s ciljem oduzimanja tuđe pokretne stvari i njezinog protupravnog prisvajanja, došao u Ulicu Matije Jandrića u Zagrebu, prišao nezaključanom osobnom automobilu marke ”Citroen” zagrebačkih registarskih oznaka u vlasništvu trgovačkog društva iz Zagreba, ušao u njega, a zatim u unutrašnjosti pronašao ključ automobila. Tada je, sumnja se, automobil stavio u pogon te se njime udaljio s mjesta događaja.
Sljedećeg dana oko 23 sata, s istom je namjerom, u pratnji još jedne za sada nepoznate muške osobe, došao u Ulicu Dubrovčan u Velikom Trgovišću. Tamo su, sumnja se, došli do parkirališnog prostora trgovačkog društva, prišli parkiranom nezaključanom osobnom automobilu marke ”Nissan” zagrebačkih registarskih oznaka u vlasništvu 58-godišnjakinje, ušli u njega te ključem koji se nalazio u kontakt bravi automobil stavili u pogon i njime se udaljili s mjesta događaja.

Također, sumnja se da je dva dana kasnije, 2. veljače 2021. oko 21 sati, s ciljem oduzimanja tuđe pokretne stvari i njezinog protupravnog prisvajanja, došao do benzinske postaje na Ksaverskoj cesti. Maskiran medicinskom maskom ušao je u poslovnicu benzinske postaje te uz prijetnju pištoljem od zaposlenice zatražio da mu preda novac što je ona u strahu za svoj život i učinila, nakon čega je pobjegao s mjesta događaja.
Materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi oko 127.000 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičenog predali pritvorskom nadzorniku dok su nadležnom državnom odvjetništvu podnijeli posebno izvješće.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here