Privedena četiri navijača povezana s transparentom s govorom mržnje

Policija provodi kriminalističko istraživanje

495
Foto: ilustracija

Zagrebačka policija privela je četiri osobe koje povezuje s izvješavanjem transparenta s natpisom kojim se vrijeđa i poziva na etničko nasilje nad srpskim ženama i djecom.

Policija je u petak izvijestila kako privedene povezuje s izvješavanjem natpisa s govorom mržnje dan ranije u zagrebačkom naselju Kustošiji.

Navode kako su u četvrtak u večernjim satima zaprimili dojavu o narušavanju javnog reda i mira u Kustošijanskoj ulici pa su odmah na mjesto događaja uputili policajce koji tamo nisu zatekli niti neposredno svjedočili ponašanju vezano za dojavu o remećenju javnog reda i mira.

No, ističu, poduzeli su radnje kako bi započeli kriminalističko istraživanje.

”S obzirom na naknadno objavljenu fotografiju na pojedinim društvenim mrežama, u to kriminalističko istraživanje bit će uključeno i utvrđivanje okolnosti njenog nastanka”, kažu u policiji.

Na fotografiji objavljenoj na društvenim mrežama nalazi se nekoliko Dinamovih navijača koji drže natpis “J..at ćemo srpske žene i djecu”, uz slovo ‘U’ koje je pretvoreno u ustaški simbol.

Foto: Twitter Srpsko narodno vijeće

Uz to, mladići koji su stajali na zidiću na kojem piše ‘Dinamo svetinja’ izvijesili su i zastave HOS-a.

Fotografiju je u petak na društvenim mrežama objavilo Srpsko narodno vijeće, dok je premijer Andrej Plenković istoga dana osudio taj čin.

”Bilo što što je takvo ja najoštrije osuđujem, tome nema mjesta u javnom prostoru, za svaku osudu je to. Za mene tu nema dilema, neprihvatljivo je i za svaku osudu”, rekao je Plenković.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u petak je izrazio uvjerenje da je policija pokrenula istragu vezano za spomenuti transparent, ističući da će policija riješiti svaki poziv na nasilje i etničku netrpeljivost.

Uvjeren je da će policija riješiti ovaj slučaj, kao i svaki “koji poziva na nasilje i etničku netrpeljivost i u to ne treba ni malo sumnjati”.

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime