Proglašena prirodna nepogoda za Preseku i Rugvicu

Općine su dužne unijeti konačnu procijenjenu štetu u Registar šteta u roku od 50 dana od dana donošenje ove Odluke

260

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić proglasio je prirodnu nepogodu za Preseku i Rugvicu nastalu u razdoblju od 5. do 16. travnja 2021. godine, a uzrokovanu mrazom koji je na navedenom području nanio velike štete na poljoprivrednim kulturama.

Inače, prirodna nepogoda proglašena je i 21. travnja 2021. godine za 7 gradova i 10 općina u Zagrebačkoj županiji (Dugo Selo, Ivanić-Grad, Jastrebarsko, Samobor, Sveti Ivan Zelina, Velika Gorica, Vrbovec, Bistra, Brdovec, Jakovlje, Klinča Sela, Kloštar Ivanić, Kravarsko, Križ, Luka, Orle, Pokupsko), a na čijem je području u periodu od 5. do 12. travnja mraz nanio znatne štete na poljoprivrednim kulturama. Više o tome saznajte ovdje.

Nakon Županove Odluke o proglašenju prirodne nepogode općinska povjerenstva za procjenu štete od prirodnih nepogoda dužna su odmah, a najkasnije u roku od 15 dana nakon donošenja ove Odluke, odnosno njezinih prvih posljedica unijeti prve procjene štete u Registar šteta.

Općine su dužne unijeti konačnu procijenjenu štetu u Registar šteta u roku od 50 dana od dana donošenje ove Odluke i dostaviti Županijskom povjerenstvu putem Registra šteta.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime