Projekt “Zaželi i zaposli se!” u Rugvici i Dubravi ide svome kraju

Zadovoljne su bile i zaposlene žene i korisnici o kojima su skrbile

169
Foto: Općina Dubrava

Od 19. veljače 2020. do 18. kolovoza 2022. na području Rugvice i Dubrave provodio se projekt “Zaželi i zaposli se!”. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.”, u ukupnoj vrijednosti 1.634.416,60 kuna.

Projekt je provodila Općina Rugvica u suradnji s partnerima Općinom Dubrava, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje i Centrom za socijalnu skrb Dugo Selo. Na završnoj konferenciji projekta, Danijel Šošić ispred nositelja projekta, Općine Rugvica kazao je kako je kroz projekt bilo zaposleno devet žena koje su skrbile za više od 60 korisnika na području Rugvice i Dubrave.

Osim toga, žene su osposobljene i za računalnog operatera.

-Izvrsne reakcije su s jedne i druge strane, jer zadovoljne su bile žene, kao i korisnici o kojima su skrbile. Upravo zbog toga svi se nadaju fazi Zaželi III, kako bi se ovaj projekt mogao nastaviti- kazao je Šošić.

Ivana Bačinski iz Općine Dubrava rekla je kako su na području Dubrave bile zaposlene tri žene.

-Na kraju mogu reći kako se pokazala velika potreba za ovakvom vrstom pomoći. Vjerujem kako će ovakvih projekata biti i u budućnosti- kazala je Bačinski.

Dinka Bujas, voditeljica projekta na završnoj je konferenciji poručila kako je projekt Zaželi jedan od najznačajnijih projekata socijalne komponente koji se financira europskim sredstvima.

-Ovo je primjer dobre prakse u Europi kako se može osmisliti jednostavan projekt koji ima veliki učinak- zaključila je Bujas.

 

Izvor: Općina Dubrava

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime