Promocija knjige “Drugačija istina” Tomislava Vukovića u Glini

1582

Hrvatski branitelji i stradalnici Domovinskog rata grada Gline sinoć su u Knjižnici i čitaonici Hrvatskog domu u Glini organizirali promociju knjige istaknutog novinara “Glasa koncila”, kršćanskog publiciste, teologa, uglednog i nagrađivanog kršćanskog intelektualca Tomislava Vukovića iz Zagreba pod nazivom “Drugačija povijest (O Srbu, Jasenovcu, Glini…)“, za koju je nagrađen nagradom “Ljubica Štefan” za povijest i publicistiku Hrvatske kulturne zaklade.
Promocija je održana pod zajedničkim nazivom “Kontorverze iz novije hrvatske povijesti“. Osim autora, o knjizi su govorili diplomirani politolog i hrvatski branitelj Andrija Mažić iz Siska te novinar i publicist, urednik u Hrvatskoj izvještajnoj novinskoj agenciji Mate Kovačević iz Zagreba.
Kovačević je istaknuo kako je riječ o knjizi koja razbija mitove te da je to njena najveća vrijednost…

TON 

Tomislav Vuković je u ovoj knjizi, u 11 tematskih cjelina obradio kontroverzne teme hrvatske novije povijesti, kao što su npr. tekstovi nastali nakon govora predsjednika Ive Josipovića o kapi partizanki, zatim rasprave o broju žrtava, brojnim fotokrivotvorinam i drugim temama vezanim uz logor Jasenovac, o istinitosti ustaškog pokolja u pravoslavnoj crkvi u Glini, ali i drugim kontroverznim događajima iz partizanskog i komunističkog razdoblja.
Vuković ističe kako ono što je napisao u knjizi nije čitava istina te da za njom treba tragati…

TON

Vuković je dodao kako su ga mnogi kritizirali zbog ove knjige ističući kako pokušava prikriti i umanjiti zločine, no on bi volio, kako je rekao, da jednog dana dođe netko tko će protuargumetima pobiti njegove tvrdnje.
Dodajmo kako je na promociji, uz brojne branitelje i žitelje Gline i Banovine, prisustvovao i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić. Svi oni nastavili su druženje s autorom i nakon promocije uz razgovor i prigodno potpisivanje knjiga.

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime