SMŽ Dodjeljeni novi ugovori iz Programa ruralnog razvoja

Uručeno je 19 odluka u vrijednosti 3.300.000 kuna

735

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković je u prostorijama Vatrogasnog doma u Petrinji uručila javnim ustanovama, lokalnim tvrtkama i obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima ugovore o potporama iz Programa ruralnog razvoja za obnovu poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala te uspostavu i uređenje poučnih staza, vidikovaca i ostale manje infrastrukture.

U proteklih sedam godina, na području Sisačko-moslavačke do 31. kolovoza, ugovoreno je programa i potpora iz Programa ruralnog razvoja u vrijednosti višoj od 1.150.000.000 kuna, naglasila je ministrica Vučković:

“Ukoliko ću biti potpuno precizna 934 milijuna kuna. Uvijek je pitanje je li riječ o projektima, je li riječ o investicijama. Što se tiče investicija, putem Mjere 4 ugovoreno je 95 projekata, izdano 95 odluka u vrijednosti 190 milijuna kuna. Govorimo li o Mjeri 6, ugovoreno je 485 projekata, ugovorene su potpore u rasponima od 15.000€ do 200.000€. Vrijednost tih 485 odluka o potpori je 90.017.000 kuna.”

Mjera 11 za ekološki uzgoj vrlo je važna za ostvarivanje nacionalnih ciljeva, nastavila je Vučković:

“Ali ciljeva i obveza propisanih unutar zajedničke poljoprivredne politike. U idućem programskom razdoblju moramo promijeniti neke mjere koje se odnose na poticanje ekološke poljoprivrede koje će i dalje poticati rast, ali će se dodatno baviti proizvodnjom i prodajom hrvatske ekološke prepoznatljive hrane.”

U Petrinji je uručeno 19 odluka u vrijednosti 3.300.000 kuna, a jedna je uručena načelniku Općine Lekenik Ivici Peroviću:

“Radi se o potpori koju je Općina Lekenik dobila iz Programa ruralnog razvoja. Radi se o projektu koji će doprinjeti revitalizaciji našeg kraja. Ovdje se konkretno radi o poučnim stazama i tri odmorišta za bicikliste. Potpora je u maksimalnom iznosu od 100% u visini 755.000 kuna iz operacije 8.5.2.”

Odluka o potpori uručena je i vlasnici istoimenog OPG-a iz Bresta Kolak Neni:

“Bavim se proizvodnjom mlijeka.Uzgajamo krave i tovimo junad. Ovu potporu ću uložiti u mehanizaciju koja mi je stradala u potresu i to mi puno znači.”

S novcem iz potpore gospođa Kolak moći će obraditi više zemlje, pripremiti hranu stoci za zimu i bit će joj lakše, potvrdila je na kraju.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime