Proslava obljetnice Brestovskog Posvetila, s građanima slavio i gradonačelnik Dumbović

1384

Kulturno – umjetničko društvo Pokupljanka iz Bresta Pokupskog organiziralo je proslavu Brestovskog Posvetila, obljetnice posvećenja kapele Sv. Barbare. Taj dan se ujedno slavi kao Dan sela. Misno slavlje je u prepunoj kapeli služio župnik Mladen Vidak.

FB Rad za naš grad

Obilježavanju Dana sela uz brojne mještane prisustvovao je i Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje, sa suprugom.

FB Rad za naš grad

„Sretan sam i oduševljen gradonačelnik koji je došao u vaše mjesto koje je uvijek u sebi imalo ono što je izuzetno važno za svaku sredinu karakter života, života koji treba čuvati baštinu čvrsto u svojim rukama. Kada dođem u kapelicu Svete Barbare i kada osjetim tu duhovnost i sve ono što smo danas slušali župnika onda čovjek ne može ostati ravnodušan, to je nešto što ovo naše podneblje ima u sebi, to je nešto što moramo čuvati, to je ono što čvrsto trebamo držati u rukama i nikada ne ispuštati.

FB Rad za naš grad

Želim da uvijek Brest, Sveta Barbara i kuća Jurinac koju smo zacrtali, u koju smo puno uložili da bi je na kraju završili kako bi mogli imati tu jednu kvalitetnu promociju baštine da dođe još više prijatelja i da ovdje napravimo jedan kvalitetan đir kočijama kako bi tu baštinu digli na visoku razinu.

FB Rad za naš grad

Znam da ništa nije lako, nije lako doći ni do komunalne infrastrukture ali vjerujte mi uz ovaj magistralni vod koji smo napravili do Lekenika izdali smo građevinsku dozvolu i za distributivne vodove, to je izuzetno važno, važno je da pokušamo što možemo više napraviti da mladi ljudi ostanu ovdje i da stvorimo dobre uvjete.

FB Rad za naš grad

Želim vam da večeras pokažete ono što je Brest uvijek imao, imao je tu snagu i gostoprimstvo koje je uvijek bilo u vama. Neka nam Sveta Barbara i sve ono što smo danas proživjeli uz našeg župnika, tu našu duhovnost, bude vječna inspiracija da svi skupa budemo bolji ljudi, da se više poštujemo i volimo.“ – zaključio je gradonačelnik.

FB Rad za naš grad

Nakon misnog slavlja je uslijedio prigodni program, a nastupio je KUD „Sveti Florijan“ iz Poljane Lekeničke.

Izvor: FB Rad za naš grad

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime