Prosvjednici nastavljaju s prosvjedom, župan šalje inspekciju

341

Predstavnici građanske inicijative “Siščani ne žele biti Smetlišćani” od ponedjeljka prosvjeduju svaki dan od 9 do 12 pred zgradom Županije Sisačko-moslavačke županije zbog skladištenja i obrade medicinskog otpada u prigradskome naselju Novom Pračnu.

Višednevni prosvjed pod nazivom “Čekamo odgovore!” organizirali su nakon dva prethodna prosvjeda jer od županijskih i gradskih vlasti po pitanjima vezanim uz izdavanje trajne dozvole za obradu neopasnog i opasnog medicinskog infektivnog otpada tvrtki Remondis Medison još nisu dobili odgovore. Snažno se protive trajnom ostanku te tvrtke u gradu Sisku, i to na lokaciji nadomak centra grada. Od županijskih i gradskih vlasti očekuju da poduzmu sve što je moguće kako bi se opasni otpad, bilo kemijski, bilo medicinski, uklonio iz grada.

VEZANE VIJESTI
Obilježen Dan hrvatskih branitelja grada Siska

Tvrtke namjeravaju u prigradskome naselju Novom Pračnu skladištiti i obrađivati 30.000 tona opasnog i 10.000 tona neopasnog otpada na godinu.

Iz inicijative poručuju da postoji sumnja među građanima da će se, unatoč ne izdavanju građevinske dozvole Rijekatanku na lokaciji u Novom Pračnu, toj tvrtci biti ponuđena alternativna lokacija na području grada Siska.

I naša ekipa posjetila je prosvjednike te razgovarala o njihovim zahtjevima, te sa županom sisačko-moslavačke Ivom Žinićem.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here