Provjerite odlazi li vaš župnik, stigla godišnja imenovanja, premještaji i razrješenja

1600

Sisački biskup mons. Vlado Košić imenovao je četiri svećenika na nove funkcije, 11 svećenika bit će premješteno u novu župu i šestero ih je razrješeno u Sisačkoj biskupiji.

IMENOVANJA

Mons. Marko Cvitkušić, generalni vikar, razriješen je službe moderatora Biskupijskog ordinarijata i imenovan ravnateljem Svećeničkog doma u Sisku.

Ivan Ćorić, đakon, imenovan je na đakonski praktikum u župi sv. Kvirina biskupa u Sisku.

Ilija Piličić, svećenik Banjalučke biskupije, imenovan je upraviteljem župe sv. Jelene u Vrtlinskoj.

Mario Stjepan Šikić imenovan je supsidijarom u župi bl. Alojzija Stepinca u Budaševu.

PREMJEŠTAJ

Mato Draganović razriješen je službe župnika župe sv. Alojzija Gonzage u Popovači i imenovan župnikom župe Majke Božje Snježne u Kutini.

Stjepan Levanić razriješen je službe župnika u župi sv. Jurja i Jakova u Oborovu i imenovan duhovnim pomoćnikom u samostanu Sestara Kćeri Srca Isusova u Lasinji.

Mr. Janko Lulić, kancelar, razriješen je službe supsidijara u župi sv. Kvirina u Sisku i imenovan za subsidijara u katedralnoj župi Uzvišenja sv. Križa u Sisku.

Nikola Majcen razriješen je službe župnika župe sv. Antuna Padovanskog u Voloderu i imenovan župnikom župe sv. Franje Ksaverskog u Viduševcu.

Dražan Mirčić razriješen je službe supsidijara u župi Pohoda BDM u Sisku i službe bolničkog kapelana u Petrinji te imenovan upraviteljem župa sv. Maksimilijana biskupa u Posavskim Bregima i sv. Nikole biskupa u Lijevom Dubrovčaku.

Ivan Miškić razriješen je službe župnika u župi sv. Jelene u Vrtlinskoj i imenovan župnikom u župi sv. Jurja i Jakova u Oborovu.

Dragutin Papić razriješen je službe župnika župe Majke Božje Snježne u Kutini i imenovan župnikom župe sv. Marije Magdalene u Selima kod Siska te ravnateljem Biskupijske ustanove za uzdržavanje klera i drugih crkvenih službenika.

Vedran Pejak-Pašić razriješen je službe duhovnog pomoćnika u samostanu Sestara Kćeri Srca Isusova u Lasinji i imenovan upraviteljem župe sv. Antuna Padovanskog u Bučici.

Dr. Ivan Petrović razriješen je službe upravitelja župe sv. Antuna Padovanskog u Bučici i imenovan upraviteljem župe sv. Alojzija Gonzage u Popovači.

Mato Sukalić, razriješen je službe župnika župe sv. Marije Magdalene u Selima i imenovan župnikom u župi sv. Mihaela arkanđela u Velikoj Ludini.

Marijan Štingl razriješen je službe upravitelja župe sv. Franje Ksaverskog u Viduševcu i imenovan upraviteljem župe sv. Antuna Padovanskog u Voloderu.

RAZRIJEŠENJE

Milan Begić, kanonik, razriješen je službe supsidijara u katedralnoj župi Uzvišenja sv. Križa u Sisku i umirovljen u Svećenički dom u Sisku.

Josip Gregorić, umirovljeni župnik njemačke biskupije Trier, imenovan je začasnim kanonikom Stolnog Kaptola Sv. Križa.

†Mladen Hokman razriješen službe župnika u župi sv. Maksimilijana biskupa u Posavskim Bregima i sv. Nikole biskupa u Lijevom Dubrovčaku i zbog bolesti umirovljen.

Josip Karas razriješen je službe supsidijara u župi sv. Petra ap. u Ivanić-Gradu.

Mons. Zdravko Novak, biskupijski ekonom, razriješen je službe ravnatelja Biskupijske ustanove za uzdržavanje klera i drugih crkvenih službenika.

Mato Mihaljević razriješen je službe župnika u župi sv. Mihaela arkanđela u Ludini i upućen na bolovanje u Svećenički dom u Sisku.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime