Prva samostalna izložba mladog petrinjskog umjetnika

Izložbu obišao i petrinjski gradonačelnik koji je i kupio jednu od slika mladog umjetnika Danijela Barukčića

717
Facebook Rad za naš grad

Mladi petrinjski amaterski umjetnik Daniel Barukčić postavio je proteklog vikenda svoju prvu samostalnu jednodnevnu izložbu slika i skulptura u šumici na petrinjskom Gradskom kupalištu.

Posjetitelji su mogli vidjeti radove rađene akrilikom, akvarelom, kao i radove u drvu i kombinirane tehnike.

Barukčić je istaknuo da je na ideju da postavi izložbu na Gradskom kupalištu došao jer je  kupalište tijekom ljeta puno života. 

Facebook Rad za naš grad

„Radovi koje vidite iza mene su nastali uglavnom u zadnja tri tjedna jer sam se tada odlučio napraviti izložbu. Neki od radova su stari, ovi na papirima su uglavnom u zadnja tri tjedna. Uvijek se fokusiram na slobodu izražavanja i to je ono što na kraju i vidimo u svim tim slikama, od tehnike koju koristim, od motiva do te neke ekspresije koju pokušavam prikazati u svim tim slikama. Te neke moje ideje i misli postanu ovo sve iza. Uglavnom sam fokusiran na neki realan život te svoje osjećaje.“

Zahvalio je prijateljima i obitelji na pomoći oko pripremanja izložbe kao i petrinjskom gradonačelniku što je došao podržati izložbu.

Gradonačelnik Darinko Dumbović pohvalio je mladog umjetnika.

Facebook Rad za naš grad

„Naš Daniel napravio je jednu prekrasnu izložbu i sigurno da je pogodio jedno od najljepših mjesta u gradu Petrinji, jer ovo je naš dnevni boravak u kojem uživaju mnogi Petrinjci i mnogi prijatelji grada Petrinje. Ovo je jedna simbioza između prirode i umjetnosti. Svaki umjetnik ima neku svoju priliku, svoju viziju, svoju priču koju može kvalitetno sinkronizirati kroz različite boje pa onda napravi jednu predivnu sliku i ta svaka slika ima priču za sebe. Kao Grad, nastojati ćemo da ovako mlade i ambiciozne umjetnike i podržimo te da im damo novu šansu. Još je bolja šansa kada se nađemo svi skupa u prirodi da očuvamo našu prirodu, našu dolinu Kupe. Imamo Zrinsku i Hrastovičku goru i sve ono što možemo ponuditi će biti jedna gran, možemo reći ne samo umjetničkih vrijednosti i prirodnih ljepota, nego i svega onoga što bi kroz nadgradnju i turistički standard trebali napraviti sadržaj za ljubitelje prirode. Hvala ti Daniele što si dio jedne prekrasne priče u prirodi i nadam se da će nam uvijek priroda i dobri ljudi te dragi prijatelji biti  inspiracija da budemo svaki dan sve bolji i bolji.“ 

Gradonačelnik je na kraju i osobno kupio jednu od izloženih slika ovog mladog umjetnika.

Facebook Rad za naš grad

 

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here