Nakon što je predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović izmjestila svoj Ured u Sisačko-moslavačku županiju prvi radni dan protekao je izuzetno aktivno.

Nakon podizanja predsjedničke zastave ispred zgrade Sisačko-moslavačke županije u Sisku započeo je njen trodnevni boravak.

Nakon susreta s predstavnicima udruga i građana s područja Županije, predsjednica Grabar-Kitarović posjetila je Metalurški fakultet u Sisku, gdje je nazočila Svečanoj sjednici Fakultetskog vijeća u prigodi obilježavanja 58. obljetnice Fakulteta, kojom prilikom je istaknula potrebu da se djevojke više uključuju u područje metalurgije te tako mijenjaju stereotipe o muškim i ženskim zanimanjima.

[srizonfbalbum id=2352]

Također, predsjednica je posjetila i Opću bolnicu „Dr. Ivo Pedišić“ te Sobu čuda za terapiju senzorne integracije za djecu i mlade s teškoćama u razvoju i invaliditetom.

[srizonfbalbum id=2353]

Prvi dan izmiještanja svog Ureda predsjednica je završila posjetom Općini Sunja gdje se u prepunoj Dvorani Svena Laste sastala s mještanima

Sutra planira posjetit gradove Popovaču, Kutinu i Novsku, općine Lipovljani, Jasenovac i Hrvatsku Dubicu te mjesto Osekovo.

U Popovači će predsjednica Grabar-Kitarović posjetiti Osnovnu školu „Zorke Sever“, gdje će, u nastavku projekta „Hrvatska čita“, zajedno s djecom čitati ulomke iz knjige „Božićna bajka“. Prilikom boravka u Kutini održat će radni sastanak s vodstvom Grada te posjetiti tvrtku Petrokemija d.d., a u Novskoj tvrtku MMM Vukelić d.o.o. te Poduzetnički inkubator PISMO. Predstavnici Šumarskog fakulteta u Zagrebu prezentirat će rad Nastavno-pokusnog šumskog objekta Opeke u općini Lipovljani, a drugi dan boravka u Županiji Predsjednica će završiti u mjestu Baćin u općini Hrvatskoj Dubici davanjem počasti poginulima u Domovinskom ratu te susretom s članovima obitelji stradalih u Domovinskom ratu.

Više o dolasku predsjednice Kolinde Grabar Kitarović pročitajte ovdje.

Foto: predsjednica.hr

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime