PU SISAČKO-MOSLAVAČKA Krađa drva, pila, cigareta

322

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 25 kaznenih djela od kojih su 18 počinili nepoznati počinitelji. Na području Siska i Novske počinjeno je po sedam kaznenih djela, zatim četiri na području Kutine, tri na području Gline, dva na području Petrinje te po jedno na području Sunje i Gvozda. Počinjeno je 11 krađa, pet teških krađa, četiri oštećenja tuđe stvari, dvije prijetnje te po jedna povreda djetetovih prava, tjelesna ozljeda i krivotvorenje isprave.

Zabilježena su dva narušavanja javnog reda i mira i to na području Gline i Petrinje, a u njima su sudjelovala dva počinitelja. U jednom slučaju javni red i mir je narušen fizičkim sukobom, a u drugom svađom i vikom.

Na prometnicama se dogodilo šest prometnih nesreća i to sve na kutinskom području. U jednoj nesreći teške tjelesne ozljede, koje nisu opasne za život, zadobila je jedna osoba (motociklist), dok je u pet nesreća nastala samo materijalna šteta. U jednoj nesreći sudionik je pobjegao s mjesta događaja te je ubrzo pronađen i kod njega je utvrđena alkoholiziranost od 1,38 promila.

U mjestu Tišina Erdedska, Općina Martinska Ves, jučer, 30. listopada oko 5 sati, najvjerojatnije zbog kvara električnog kabela izbio je požar u kojem je u potpunosti izgorjela staja i oko 2000 bala sijena, vlasništvo 82-godišnjaka. Požar su ugasili vatrogasci triju DVD-a: Tišina Erdedska, Trebarjevo i Martinska Ves.

Na njivi u mjestu Papići na sunjskom području pronađena je trenutna tromblonska mina, koju su na mjestu pronalaska uništili policijski službenici protueksplozijske zaštite Policijske uprave sisačko-moslavačke.

Policiji u Hrvatskoj Kostajnici građanin je dragovoljno predao minobacačku granatu te on slijedom kampanje „Manje oružja, manje tragedija“ neće snositi nikakve sankcije.

Osumnjičen za tri teške krađe provaljivanjem u vikendice

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 32-godišnjim muškarcem je utvrđeno da je od 30. kolovoza do 29. listopada na području Velike Ludine počinio tri teške krađe provaljivanjem u vikendice. Osumnjičeni je iz dvije vikendice ukrao nekoliko odjevnih predmeta i punjač za mobitel, dok iz jedne nije ništa ukrao, čime je počinio ukupnu materijalnu štetu od više stotina kuna. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja uz kaznenu prijavu je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke.

Kazneno prijavljeni zbog krađe ogrjevnog drva

Zbog sumnje da su počinili krađu ogrjevnog drva nad dvojicom muškaraca, u dobi od 31 i 20 godina, provedeno je kriminalističko istraživanje. Njih se sumnjiči da su u prijepodnevnim satima 26. listopada, u šumi na području Novske ukrali osam kubnih metara drveta graba, hrasta i bukve, izrezano na metre, koje su traktorom i prikolicom odvezli radi daljnje preprodaje. Ovom su krađom nadležnu šumariju  oštetili za oko 1000 kuna.

Krađe iz kamiona i osobnih automobila

Desetak minuta iz ponoći u nedjelju, 30. listopada, nepoznati je počinitelj na parkiralištu autoceste A3 kod Popovače, provalio u teretni automobil te ukrao novac i druge predmete, pritom oštetivši 45-godišnjeg turskog državljana za oko 7500 kuna.

U subotu, 29. listopada oko 13 sati, nepoznati je počinitelj na parkiralištu mjesnog groblja u Selima, grad Sisak, iz otključanog osobnog automobila sisačkih registracija, iz pretinca ukrao novčanik s novcem, bankovnim karticama i osobnim dokumentima. Od oštećene 59-godišnje žene je zaprimljena kaznena prijava zbog krađe te se traga za počiniteljem.

Traga se i za nepoznatim počiniteljem koji je istog dana oko 17.25 sati, u Zagrebačkoj ulici u Lipovljanima, iz otključanog parkiranog osobnog automobila kutinskih registracija, ukrao žensku torbicu u kojoj se nalazio novčanik s osobnim dokumentima, bankovnim karticama i novcem. Od oštećene 34-godišnje žene zaprimljena je kaznena prijava.

Autocestom vozio 204 km/h

U petak, 28. listopada oko 11.30 sati, na autocesti A3 Bregana-Zagreb-Lipovac, zatečen je 56-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, koji je osobnim automobilom marke Hyundai, njemačkih registracijskih oznaka, upravljao brzinom od 204 km/h. Zbog ovog prekršaja izrečena mu je novčana kazna od 3000 kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije na području Hrvatske u trajanju od mjesec dana.

Recidivist u prometu počinio i KD „Krivotvorenje isprave“

Pet minuta prije ponoći u nedjelju, 30. listopada, u Galdovačkoj ulici u Sisku policijski službenici su zaustavili osobni automobil, kojim je upravljao 42-godišnji muškarac. Provjerom je utvrđeno da registracijske pločice koje su bile na zaustavljenom vozilu, pripadaju drugom automobilu. Nadalje je utvrđeno da 42-godišnjak vozilom upravlja dok mu je na snazi izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije, a vozilo kojim je upravljao nije bilo registrirano. Kako je isti recidivist, odnosno do sada je već nekoliko puta evidentiran kao počinitelj istog prometnog prekršaja, uhićen je te će zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama tijekom dana biti doveden na prekršajni sud. Zbog krivotvorenja isprave biti će kazneno prijavljen Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku.

Zatečeni u nezakonitom posjedovanju droge

U petak, 28. listopada u poslijepodnevnim satima, policijski službenici mobilne jedinice prometne policije Ravnateljstva policije su u Sisačkoj ulici u Kutini zatekli 30-godišnjeg muškarca u posjedu šest grama marihuane i jednog jointa. Nešto kasnije su na odmorištu autoceste kod Lipovljana, u osobnom automobilu belomanastirskih registracija, zatekli 24-godišnjakinju u nezakonitom posjedu 3,3 grama marihuane. U večernjim satima, također u petak, policijski službenici su u Petrinji je zatekli 17-godišnjaka u posjedu jednog grama marihuane, dok je u jutarnjim satima u nedjelju, 30. listopada, u sisačkom parku Viktorovac u posjedu 1,2 grama marihuane zatečen 23-godišnji mladić. Sva pronađena droga je oduzeta, dok će zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga svi biti prijavljeni nadležnom prekršajnom sudu.

U Novskoj ukradena četiri bicikla

Traga se za nepoznatim počiniteljem koji je u poslijepodnevnim satima u petak, 28. listopada, iz hola te ispred sportske dvorane u Radničkoj ulici u Novskoj, ukrao tri bicikla. Bicikl je ukraden i sljedećeg dana u istoj ulici kod nogometnog igrališta.

Prekršaji u prometu

U petak, 28. listopada oko 22.40 sati na autocesti je zatečen 47-godišnji srpski državljanin, koji je osobnim automobilom upravljao pod utjecajem alkohola od 0,99 promila. Zbog ovog prekršaja izrečena mu je novčana kazna od 2000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od četiri mjeseca. Kao mjera opreza, do otriježnjenja mu je privremeno oduzeta vozačka dozvola.

U subotu, 29. listopada oko 19 sati, policijski službenici su prilikom nadzora prometa u Petrinji zatekli 51-godišnjeg muškarca, koji je pod utjecajem alkohola od 2,21 promil upravljao osobnim automobilom sisačkih registracija. Zbog vožnje pod utjecajem alkohola isti će biti prekršajno prijavljen.

U nedjelju, 30. listopada oko 2.30 sati, u Sisku je zaustavljen osobni automobil sisačkih registracija, kojim je pod utjecajem alkohola od 1,45 promila upravljao 21-godišnji vozač. On tijekom vožnje nije koristio sigurnosni pojas te se na raskrižju Ulica I. K. Sakcinskog i Franje Lovrića nije zaustavio na znak crvenog svjetla na semaforu. Do otriježnjenja je zadržan u policijskoj postaji te će biti prekršajno prijavljen po Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Istoga dana oko 12.20 sati, u Sisku je prilikom nadzora prometa zaustavljen osobni automobil zagrebačkih registracija, kojim je upravljao 26-godišnji vozač. On je vozilom upravljao u vrijeme dok mu je na snazi izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije, a kako je recidivist, odnosno višestruki počinitelj istog prometnog prekršaja, uhićen je i doveden na nadležni prekršajni sud.

Tri teške krađe provaljivanjem

Policiji je prijavljena provala u obiteljsku kuću i podrum na glinskom području u mjestu Mali Obljaj, gdje je nepoznati počinitelj od 1. rujna do 11. listopada ove godine, ukrao razni ručni alat, brusilicu, lovački nož i vreću za spavanje. Od oštećenog 59-godišnjaka, koji štetu procjenjuje na oko 2000 kuna, zaprimljena je kaznena prijava te se traga za počiniteljem.

Traga se i za nepoznatim počiniteljem koji je s četvrtka na petak, 27./28. listopada, u Ulici kralja Petra Svačića u Vrginmostu, provalio u skladište i ukrao četiri motornih pile i oko 50 litara ulja. Ovom teškom krađom nadležna šumarija je oštećena za oko 20.000 kuna.

Iste noći, 27./28. listopada, nepoznati je počinitelj provalio trgovinu u Topolovcu, grad Sisak, i ukrao oko 200 kutija cigareta.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here