U Maloj vijećnici Grada Petrinje jutros je održana komemoracija za rano preminulog predsjednika Udruženja obrtnika Petrinja, Glina i Topusko Ivana Solomuna.

Predsjednik Udruženja obrtnika Petrinja-Glina-Topusko i dugogodišnji petrinjski obrtnik Ivan Solomun iznenada je, u 51. godini života, preminuo u subotu 13. srpnja. Kako bi mu odali dužnu počast Grad Petrinja je u suradnji s Udruženjem obrtnika organizirao komemoraciju kojoj su prisustvovali obitelj, prijatelji, kolege i suradnici pokojnog Solomuna.

Adolf Cvanciger, predsjednik Obrtničke komore Sisačko-moslavačke županije

“Iskrena sućut obitelji i kolegama iz Udruženja obrtnika. Želim da ne zaborave Ivana ni njegova dobra djela koja je učinio za očuvanje obrtništva na ovim područjima, poglavito jer smo zajedno u takvim okolnostima iznjedrili da obrtništvo opstane i udahne novu budućnost”, poručio je Adolf Cvanciger, predsjednik Obrtničke komore Sisačko-moslavačke županije, a riječi sućuti uputio je i gradonačelnik Grada Petrinje Darinko Dumbović: “I danas kada nije među nama i dalje će ostati njegov trag. Sve ono što je zamislio mislim da su dobri temelji na kojima možemo nastaviti dalje. Grad i obitelj mogu biti ponosni što su imali ovakvog velikog čovjeka koji je zaslužio da mu kažemo jedno veliko hvala za sve što je učinio. Ostavio je neizbrisiv trag.”

Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje

U Maloj vijećnici Grada Petrinje ovim je povodom otvorena i knjiga žalosti u koju se svi koji žele mogu doći upisati tijekom današnjeg i sutrašnjeg dana do 19 sati.

Violeta Jelić, glavna tajnica Hrvatske obrtničke komore

Posljednji ispraćaj pokojnog Ivana Solomuna bit će danas u 14 sati na Groblju sv. Trojstva.

Ivan Solomun, požrtvovni otac i uspješan obrtnik

Ivan Solomun je rođen u Hrvatskoj Kostajnici 21. rujna 1960.godine. Završio je četverogodišnje srednjoškolsko obrazovanje za zanimanje strojobravar. Do 1997. godine je živio u Kozibrodu kraj Dvora, a od 1997. sa suprugom Majom živi u Petrinji. Otac je dvoje djece i djed dvoje unučadi.

Solomun je sjedište svog obrta 2003. preselio u Petrinju. Obrt zapošljava od 6 od 9 djelatnika, ovisno o opsegu rada koji se proteže po cijeloj Hrvatskoj. Član je Skupštine Udruženja obrtnika Petrinja u mandatnom razdoblju 2010-2014., Upravnog udruženja obrtnika Petrinja 2014.-2016., potpredsjednik Udruženja 2015.-2016., nakon čega je na konstituirajućoj skupštini Udruženja obrtnika Petrinja, Glina i Topusko 10. ožujka 2016. izabran za predsjednika. Solomun je aktivno sudjelovao i u radu Upravnog odbora Obrtničke komore Sisačko-moslavačke županije čiji je član od 2016. godine, kao i Skupštine OK SMŽ. Također, od 2016. godine obavlja i dužnost potpredsjednika OK SMŽ. Udruženje obrtnika Petrinja mu je 2014. godine dodijelilo priznanje za organizacijski rad te je isto priznanje 2015. primio i od Obrtničke komore Sisačko-moslavačke županije.

Ivanka Čačić, predsjednica Udruženja obrtnika Siska

Vijest o njegovoj iznenadnoj smrti zatekla je Udruženje i sve njegove članove:

“Udruženje je ostalo bez velikog čovjeka, kolege i nadasve prijatelja. Bila je velika čast poznavati ga i surađivati s njim. Posebni ljudi žive u našim mislima i kad nisu pored nas.“, istaknuo je u svom priopćenju dopredsjednik Udruženja Dario Supan.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime